Marius Bodea: Anul 2019 începe „în forță” în Iași

Sharing is caring!

Nu în privința investițiilor sau realizărilor edilitare, ci în privința abuzurilor și samsariadei imobiliare. Dărâmarea porții monumentale a cimitirului evreiesc în această manieră barbară, doar pentru a servi dezvoltatorilor imobiliari care doresc să construiască în acea zonă, reprezintă expresia cea mai clară a ceea ce a ajuns orașul nostru: un „sat fără câini”, cu o Primarie captivă samsarilor imobiliari.

Anul trecut a fost demolată ilegal o casă de patrimoniu pentru a ridica un bloc, iar cladirile de patrimoniu din administrarea Primăriei zac în paragină: Casa Generalului Berthlot, Casa Buicliu din Păcurari sunt doar două exemple.

În Iași, respectarea autorizațiilor de construire este facultativă. Primarul Iașului, falsul disident național, a ajuns o unealtă a samsarilor imobiliari și nu mai reprezintă interesul public, ci doar interesul unui manunchi de „băieți deștepți” care au acces direct în birourile primarului. Primarul Chirica va ramâne în istorie ca avocatul samsarului imobiliar care a dărâmat Casa Pogonat în anul 2018 și care i-a insultat birjărește pe toți ieșenii ce au luat atitudine și care îi plătesc primarului salariul său gras.

Constat că ceea ce cunoaștem toți ca fiind abuzuri din sfera penalului, dărâmări de monumente abuziv, falsuri în autorizări în construcții, măsluiri de planșe depuse la dosarele de aprobare PUZ-uri, șpăgi date la vedere, prin participarea samsarilor imobiliari la petreceri de familie ale Primarului Chirica, la Iași par că sunt interpretate de organele de cercetare penală ca fiind doar dispute politice sau copilării neimportante.

Însă, în urmă rămâne un oraș sufocat de fărădelegi și oameni disperați de abuzurile urbanistice.

shares