Marius Bodea: „Alexe nu mai e de un an Ministrul Mediului, dar prăpădul din mandatul lui continuă să producă efecte lângă Iași”

Alexe nu mai e de un an Ministrul Mediului, dar prăpădul din mandatul lui continuă să producă efecte lângă Iași, unde pădurea continuă să fie măcelărită.

Un an de zile a avut la dispoziție marele „iubitor de natură“ Alexe să pună sub protecție codrii seculari din Pădurea Bârnova-Dobrovăț și să anuleze defrișările aprobate de Direcția Silvică Iași.

În schimb, au reușit reprezentanții Agent Green să obțină în instanță oprirea tăierilor. Direcția Silvică Iași, Romsilva și Ministerul Mediului au atacat cu recurs verdictul instanței, următorul termen fiind fixat pe 12 noiembrie. Deși până la verdictul de la recurs SUNT INTERZISE TĂIERILE, pădurea continuă să fie decimată, în disprețul legii.

Cer de urgență Poliției Române și Gărzii Forestiere să intervină și să asigure respectarea legii, iar vinovații să plătească.

Există o singură cale firească pentru plămânul verde de lângă Iași: transformarea sa în Parc Natural, așa cum am prezentat proiectul în urmă cu un an, când Alexe era Ministru în funcție. Ca ieșean, Alexe a preferat tabla și drujbele în locul protejării unui obiectiv natural atât de important pentru județul pe care, acum, cu dezonoare îl conduce.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!