Marius Bodea: Aeroportul Iasi cu probleme financiare

Marius Bodea

Mutările PNL înainte de alegeri

Dupa aparitia in spatiu public a unui document ce prezinta mai multe probleme financiare ale Aeroportului Iasi, au inceput si dezbaterile pe aceasta tema. Deputatul Marius Bodea sustine ca administratia Aeroportului Iasi trebuie schimbata.

„Dupa cum bine se stie de acum mass-media a intrat in posesia unui document de la Aeroportul Iasi care prezinta o situatie financiara dezastruoasa, fiind acolo subliniate posibile blocaje finaciare ale Aeroportului datorita lipsei banilor necesari pentru a plati darile la stat. Eu am spus de mai multa vreme ca, din pacate Aeroportul a cazut pe mana unor incompetenti, pentru ca uitati-va in doi ani de zile au reusit performanta sa inchida 9 curse externe directe, sa se adune datorii la operatori aerieni foarte mari, care fac practice incompatibila colaborarea pe mai departe cu acestia.”, a declarat Marius BODEA, deputat PNL Iasi.

Solutia sustinuta de liberalul Bodea apare in urma problemelor identificate in administratia Aeroportului.

„Cred ca solutia este evident schimbarea de indata a consiliului de administratie si a conducerii aeroportului pentru ca nu poti sa mergi mai departe, pe de o parte cu crestere de cheltuieli pentru ca ati vazut a ajuns o organigrama la Aeroport de parca avem Aeroport National la Iasi. Pe de al;ta parte sa inchizi curse, inseamna sa pierzi venituri financiare ale regiei. In concluzie trebuie o schimbare profunda de management la Aeroportul Iasi si adusi profesionisti care nu apartin nici unui partid politici si care au o experienta in a administra aeroporturi”, a completat Marius BODEA.

Aeroportul Iasi are de plătit dări de 6,7 milioane de lei si ar mai avea disponibil în cont 3,8 milioane de lei.