Marius Bodea: 500.000 lei pentru cinci creșe în Iași

Marius Bodea

Situatia creselor din Iasi este ,inca, o problema nerezolvata. Deputatul PNL Marius Bodea propune alocarea a 500.000 de lei pentru intocmirea documentatiei tehnice, in vederea constructiei a 5 crese in oras.

Bodea propune pentru sedinta Consiliului Local de maine, un proiect privind alocarea de fonduri pentru constructia de crese in cartierele Dacia, Frumoasa, Bularga, CUG si Bucium.

„Am spus de mai multe ori ca in Iasi exista un deficit destul de mare pentru copiii nostril in crese, aproximativ 600 si lucrul acesta treneaza de foarte multi ani, nu de ieri de azi. De aceea trebuie sa incepem sa facem lucrurile temeinic si sa renuntam la improvizatiile pe care le-a anuntat municipalitatea ieseana, anume ca in Hotelul Municipal apartinand primariei Iasi sa incercam sa amenajam aproximat 200 de locuri pentru copii.Nu, lucrurile trebuie facute ca la carte de aceea propunem alocarea a 500.000 de lei si nu e o suma mare din bugetul municipiului Iasi pentru realizarea studiilor necesare constructiei a cinci crese noi in cartierele Bucium, Frumoasa, CUG, Dacia si Bularga.”, a declarat Marius BODEA.

Liderul PNL Iasi sustine ca acest deficit poate fi solutionat , bani pentru infrastructura exista.

„O cresa cu aproximativ 120 de locuri costa 400.000 de euro. Acesti bani nu sunt multi pentru Iasi, pentru a Iasiul nu este un oras sarac asa cum se pretinde, exista bani pentru infrastructura si cred ca in felul acesta reusim sa rezolvam acest deficit de 600 de locuri pentru copiii nostri si sa inteleg, ca administratia si statul in general trebuie sa foloseasca banii contribuabililor pentru investii in invatamant, sanatate si infrastructura, ori daca lucrul acesta nu se intampla, pentru ce mai platim impozite la primarie.”,a declarat Marius BODEA.