Marius Bodea: „27.000 ieseni sunt in pericol in cazul producerii unui cutremur important!”

foto_Marius_Bodea_in_multime

Deputatul liberal, Marius Bodea atrage atentia ca in cazul unui cutremur asemanator celui din 1977, peste 27.000 ieșeni care în prezent locuiesc în blocuri cu risc seismic ar fi victime. La ora actuala, în municipiul Iaşi sunt 408 imobile cu risc seismic.

63 de blocuri se incadreaza in categoria 1 de risc seismic. Liberalii au anuntat ca la următorul proiect de rectificare bugetară vor solicita alocarea a 4,5 milioane de lei pentru actualizarea expertizei și realizarea proiectului tehnic in cazul acestor constructii.

Marius Bodea, deputat PNL Iasi: „La Iasi acum numarul iesenilor in pericol este de 27.000. Sunt in pericol in cazul producerii unui seism important. Din numarul castor blocuri cu risc seismic de la clasele 1 pana la 4, situatie crtica gasim la 63 de blocuri, care conform expertilor, cu siguranta in cazul producerii unui cutremur de peste 7 grade se vor prabusi”.

Marius Bodea a prezentat si un bilant al activitatii Primariei iesene in privinta imobilelor cu risc seismic.

„Din 2015 pana in prezent au fost expertizate 0 cladiri. Din 2015 pana in prezent au fost atrase fonduri pentru aceasta problema si alocate, zero lei. In Iasi din 2015 pana in prezent, de dupa revolutie, au fost consolidate seismic un numar de 0 cladiri si au fost realizate in perioada 2015-2019 sub actuala administratie, masuri luate, rapoarte intocmite si prezentate, un numar de zero rapoarte”, a completat Bodea.

Consilierii liberali au anuntat ca vor mandata primarul să acceseze fonduri guvernamentale din programul anual de acțiuni al Ministerului Dezvoltării pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic.