Mariupol ramane cheia razboiului din Ucraina, considera Volodimir Zelenski

mariupol

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vorbind despre situația militară operațională din țară, a spus că acumularea forțelor militare ruse în estul și sudul Ucrainei continuă.

„Înțelegem că problema este la Harkov, problema este in sud, regiunea Zaporijie, regiunea Herson și est. Vedem această acumulare peste tot [de trupe rusești]. Cum va decurge procesul, ce se va întâmpla și când, depinde despre multe lucruri”, a spus Zelensky la un briefing după discuțiile cu cancelarul austriac Karl Nehammer.

Dezvoltarea în continuare a situației, va depinde de mulți factori, în special de acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei, de viteza partenerilor occidentali pentru furnizarea de arme Ucrainei, precum și de hotararile lui Putin, de a merge mai departe.

„Mariupol, acesta este un mare test pentru armata noastra și pentru statul nostru. Sunt 10.000 de militari ruși în jurul lor astăzi. Dacă îl ținem in Mariupol , acești 10.000 vor fi acolo, nu vor merge spre est”, a spus el, adăugând că acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei vor fi factorul cel mai decisiv.

„Cel mai important este că totul va depinde de Forțele noastre Armate”, a rezumat președintele.