Marinar erou in Ucraina. A murit dupa ce a aruncat un pod in aer sa incetineasca o coloana de tancuri rusesti

erou-ucraina

Marinarul Vitaly Skakun a aruncat in aer Podul Genichesk pentru a opri înaintarea coloanei de tancuri rusești. „În această zi grea pentru țara noastră, când poporul ucrainean respinge ocupanții ruși în toate direcțiile, unul dintre cele mai dificile locuri de pe harta Ucrainei a fost Istmul Crimeei, unde unul dintre primii inamici s-a întâlnit cu un batalion separat de pușcași marini”, se spune intr-un comunicat al Statului Major al Fortelor Armate Ucrainiene.

Pentru a opri înaintarea coloanei tancului, s-a decis aruncarea în aer a podului rutier Genichesky. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că Vitaliy Volodymyrovych Skakun, un inginer al unui batalion separat, s-a oferit voluntar pentru a îndeplini această sarcină. Podul era minat, dar nu a avut timp să plece.

Vitaliy a spus că aruncă în aer podul. Imediat s-a auzit o explozie. „Fratele nostru a murit. Fapta sa eroică a încetinit semnificativ înaintarea inamicului, ceea ce a permis redistribuirii unității și organizarea apărării”, a spus Statul Major.

Comandamentul Marinei va solicita Înaltului Comandament să acorde premiul de stat marinarului Skakun Vitaliy Volodymyrovych.

După cum a raportat Ukrinform, pe 24 februarie, trupele ruse au pus mâna pe CHE Kakhovka iar toate structurile de stat din districtul Genichesk au intrat sub controlul rusilor.