Marina Voica a primit Premiul de Excelență la Serile Filmului Românesc

DSC_8779

Artista Marina Voica a primit, vineri seara, Premiul de Excelenţă al Serilor Filmului Românesc, decernarea titlului fiind făcută în cea de-a treia zi a celei de-a XI-a ediţii a festivalului.

Premiul de Excelenţă al Serilor Filmului Românesc (SFR) a fost oferit Marinei Voica în urma unor proiecţii speciale de scurt metraj care au avut loc în Piaţa Unirii, în cadrul festivalului.

Cei prezenţi la eveniment au avut ocazia de a o vedea pe Marina Voica într-o ipostază mai puţin cunoscută, de actriţă. Ea a interpretat în scurt metrajul „Bucureştiul văzut de sus”, în regia lui Andrei Răuţu.

„Acest premiu eu îl consider ca pe un cadou din partea dumneavoastră, dragi ieşeni, şi din partea celor care s-au gândit să îmi facă această bucurie, din partea organizatorilor festivalului. Sunt nişte Seri minunate”, a spus Marina Voica.

După decernarea premiului marea artistă a urcat pe o scenă special amenajată cu ocazia SFR, şi a interpretat două dintre cele mai renumite şlagăre ale sale.

Directorul SFR, Andrei Giurgia, a declarat că începând cu ediţia din acest an vor fi acordate Premiile de Excelenţă SFR, alte două premii de excelenţă urmând a fi acordate sâmbătă actorilor Dorina Lazăr şi Constantin Codrescu.

În cadrul festivalului Serile Filmului Românesc vor fi acordate aceste premii de excelenţă, în semn de recunoaştere a contribuţiei excepţionale aduse în domeniul culturii, artei şi cinematografiei. La ediţia din acest an artista Marina Voica, actriţa Doina Lazăr şi actorul Constantin Codrescu sunt recompensaţi pentru întreaga activitate în cadrul unor întâlniri speciale cu publicul. Cinefilii se pot întâlni cu aceste mari personalităţi artistice la trei evenimente organizate în Piaţa Unirii şi Cinema Ateneu.

Tot vineri seara cei care au venit în Piaţa Unirii din Iaşi au avut ocazia să îl vadă şi pe Pavel Bartoş în dublă ipostază, de regizor şi regizor al „Romanian tradition”.