Maricel Popa: „Vor fi bani pentru autostrada!”

Maricel Popa

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a declarat astazi, în cadrul unei conferinţe de presă, că autostrada Iaşi – Târgu Mureş va avea prevăzut un articol bugetar distinct în proiectul Legii bugetului de stat pentru 2019, după ce le-a propus acest lucru reprezentanţilor Ministerului Transporturilor.

Popa sustine ca vor fi alocate credite bugetare în valoare de 9 milioane de lei şi credite de angajament în valoare de 37 milioane de lei. Acesta a mai adaugat că o parte din Autostrada A8, tronsonul de la Târgu Neamţ la Ungheni, va fi finanţat prin parteneriat public-privat.

„Autostrada A8 va avea finantare pentru cele doua tronsoane Targu Neamt – Targu Mures iar tronsonul de la Targu Neamt la Ungheni va fi finantat prin parteneriat public privat prin Agentia de Prognoza. Noutatea bugetului pentru acest an este ca va fi cel mai mare buget din istoria Romaniei iar pentru Moldova va fi un proiect pilot pentru dezvoiltarea infrastructurii, modernizarea scolilor, aductiunile cu gaz. Proiectul respectiv va fi lansat cat de curand. Noi avem in proiect prevazut la Ministerul Dezvoltarii ca sa construim doua magistrale de gaz pe nord si pe est si sa aducem gazul pe Valea Prutului”, a spus Maricel Popa.

Maricel Popa a mai declarat astazi că şoseaua de centură a Iaşiului va fi bugetată în acest an pentru demararea procedurilor de achiziţie a proiectării şi execuţiei.