Maricel Popa: „Revoluția bunei guvernări s-a transformat în cel mai mare eșec administrativ și politic din istoria României!”

senatorMP9

„Ceea ce se întâmplă în aceste zile în cadrul Alianței de dreapta frizează ridicolul. Nu este posibil ca partidele aflate la guvernare să aibă dispute electorale interne într-o perioadă în care România are nevoie de stabilitate și predictibilitate.

Guvernul de Dreapta trebuie oprit. Orbiți de propriile interese, cei de la PNL și USR-PLUS sunt singurii care nu își dau seama de dezastrul în care a ajuns România din momentul în care au preluat ei guvernarea.

PNL a devenit un partid al scandalurilor și conflictelor interne, în care disputa politică dintre Orban și Câțu depășește orice limită a bunului simț și în care românii nu mai apar pe niciun plan. Totul este despre putere și influență politică.

USR-PLUS este, din păcate, partidul balama care a asigurat majoritatea și care, acum, blochează actul guvernamental, din dorința de a-și satisface orgoliul și clientela politică, pe cei care au girat pentru ei în campania electorală. Este clar că prioritatea lor nu este rezolvarea crizei politice. De altfel, USR-PLUS a anunțat deja că rămân în Guvern. Vor doar să își renegocieze banii și funcțiile publice! USR a spus clar că îl vrea doar pe Cîțu plecat, dar ei, useriștii, să rămână în continuare la guvernare. Pentru ce să rămână? Nu au făcut suficient rău?

Tabloul este unul sumbru. Euro a ajuns la pragul de 5 lei,  datoria publică a României atinge recordul negativ de 50%, au explodat facturile la energie și prețurile la alimente. Și iarna încă nu și-a intrat în drepturi. Ceea ce urmează va fi cu siguranță mai rău.

Din păcate, vom asista la o prăbușire a nivelului de trai, prețurile vor continua să crească, comunitățile locale vor fi condamnate la subdezvoltare, valul 4 al pandemiei nu va mai putea fi controlat, dezastrul din agricultură va continua, anul școlar va începe pe fondul unui haos general, în vreme ce PNRR rămâne un eșec major. Spitalele devin din nou neîncăpătoare pentru cei afectați de coronavirus, iar secțiile ATI nu mai au locuri. Din nou, românii cu alte boli rămân în afara sistemului, de parcă nu ar exista pentru cei care conduc statul român. Și, mai mult, România continuă să aibă un premier penal în fruntea Guvernului.

Pentru toate aceste motive, moțiunea de cenzură a PSD este justificată și este îndreptată împotriva unui guvern de dreapta incompetent șifără nicio preocupare față de soarta românilor.

Nu doar Cîțu trebuie să plece acasă. Ci și Orban, Barna, Ghinea, cu toată gașca lor de politruci care au distrus România în doar câteva luni. Revoluția bunei guvernări s-a transformat în cel mai mare eșec administrativ prin care trece România! 

Din păcate, nu am observat nici din partea președintelui Iohannis o atitudine de mediator, o atitudine prin care să arate că este neutru. În mod normal, PSD este partidul care a câștigat alegerile parlamentare și care ar fi îndreptățit să conducă România. PSD este partidul careare cel mai constructiv și eficient program național de guvernare.

PSD va susține orice moțiune de cenzură împotriva întregului guvern și nu doar a unei anumite persoane. Dar acea moțiune de cenzură ar trebui să aibă strânse de la momentul depunerii cele 234 de semnături necesare demiterii Guvernului.

De asemenea, PSD susține cu tărie declanșarea alegerilor anticipate. Românii deja și-au schimbat preferințele de vot. PNL și USR-PLUS nu mai reprezintă o majoritate în opțiunile politice ale oamenilor.

Soluții pentru ieșirea din criză există, iar PSD le va prezenta la momentul potrivit. Pentru că PSD a arătat că știe să guverneze!”, a transmis Maricel Popa.