Maricel Popa, PSD Iași: Județul nostru are nevoie de încă multe investiții

2

Vreau ca toate drumurile județene să fie modernizate. Nu mai vreau ca oamenii să fie nevoiți să circule pe drumuri de pământ, decât dacă își doresc competiții offroad. Dezvoltarea infrastructurii rutiere va continua și va cuprinde și două trasee cu evident caracter turistic: drumul mănăstirilor și drumul vinului. Frumusețile și spiritualitatea Iașului vor fi descoperite și puse în valoare în primul rând prin asigurarea unui acces facil.

Turiștii vor ajunge la Iași pe un Aeroport total schimbat, modern, extins. La 100 de milioane de euro sunt estimate lucrările necesare pentru un nou terminal, extinderea pistei, un terminal cargo.

Dezvoltarea Iașului trebuie continuată după o strategie coerentă și integrată. Este nevoie de un parteneriat, mai ales pentru Zona Metropolitană a Iașului. O astfel de echipă, unită pentru interesele ieșenilor, poate să fie cheia care deblochează marile proiecte ale Iașului și ale Moldovei, precum Autostrada Unirii.

Ieșenii au nevoie și de construirea Spitalul Regional de Urgență, proiect lăsat la cheie la finalul anului 2019, documentația fiind cea mai avansată din țară. Șoseaua de centură a municipiului, un bazin olimpic, o sală polivalentă, transport metropolitan toate pot deveni realitate dacă există consens metropolitan.

Iașul va deveni un pol de excelență complet în servicii medicale. Vom construi noi centre de excelență la spitalele din subordine, cel mai avansat proiect fiind cel de la Spitalul de Neurochirurgie. Pandemia din acest an ne-a arătat tuturor că investițiile în sănătate trebuie continuate într-un ritm mult mai susținut. În doar câteva luni, am construit la Lețcani cel mai modern spital modular din țară, destinat tratării bolnavilor Covid-19.

Iașul trebuie să își păstreze specificul de capitală culturală și bastion al excelenței în educație. Un sediu nou pentru Filarmonica ieșeană, continuarea și dezvoltarea festivalurilor culturale vor reprezenta priorități ale viitorului mandat.

Îmi propun și ca, la finalul anului 2024, în județul Iași să nu mai existe școli cu toalete în curte, toate drumurile județene să fie asfaltate, iar toate localitățile să beneficieze de rețele moderne de apă, canalizare și gaz metan. Continuăm împreună pentru dezvoltarea Iașului!

Pe 27 septembrie votăm Maricel Popa – președinte al Consiliului Județean și lista de consilieri județeni a Partidului Social Democrat, poziția patru pe buletinele de vot!