Maricel Popa: “Proiectul șoselei de centură trebuie deblocat!”

Sharing is caring!

Proiectul șoselei de centură a Iașului este important pentru comunitatea noastră, dar și pentru cei care tranzitează zona, urmând să descongestioneze substanțial traficul și să reducă poluarea din municipiul. Fiind conștient de importanța acestei investiții, m-am implicat, așa cum mi-am asumat public, în realizarea acestui tronson de drum și, împreună cu reprezentanții Guvernului, am găsit și banii necesari. Din păcate însă, proiectul s-a blocat chiar la Primăria Municipiului Iași, instituție care ar fi trebui să se lupte pentru realizarea sa!

Având în vedere faptul că îmi doresc să se implementeze cât mai repede această investiție, în decursul dimineții am avut o întâlnire cu Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, cu Sorin Scarlat, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, dar și cu alți reprezentanți ai celor două instituții, specializați pe partea tehnică a proiectelor de infrastructură. Împreună cu aceștia am căutat soluții pentru deblocarea proiectului de realizare a mult așteptatei șosele de centură și am hotărât ca pe data de 7 octombrie să-i convocăm la Prefectura Iași pe toți decidenții care joacă un rol în implementarea acestei investiții.

La finalul întâlnirii urmează să întocmim o foaie de parcurs a acestui proiect, care va fi semnată de toți cei prezenți, aceasta fiind practic o dovadă a asumării că fiecare persoană în parte va face tot ce trebuie pentru realizarea tronsonului de drum. În urma discuțiilor de astăzi, de la București, s-a ajuns la concluzia ca proiectul a fost blocat de trei ori din cauza lipsei de asumare a municipalității că va rezolva problema utilităților, licitația aferentă investiției fiind amânată de trei ori din cauza faptului că ofertanții au dorit să știe clar care este partea de responsabilitate a Primăriei Iași.

Reiterez faptul că pentru acest tronson de drum a fost identificată sursa de finanțare, toți decidenții de la nivel central doresc să se realizeze șoseaua de centură a Iașului, însă este nevoie și de implicarea Primăriei Iași în acest proiect! Sper ca întâlnirea din data de 7 octombrie să dea STARTUL acestei investiții!

shares