Maricel Popa, proiect de 45 de milioane de euro pentru centura Iasului

Sharing is caring!

Presedintele Consiliului Judetean  Iasi,  Maricel Popa a prezentat un proiect important care va fi prezent maine pe ordinea de zi a consilierilor judeteni. Acesta vizeaza centura de trafic usor a municpiului Iasi, in lungime de 73 km, care ar urma sa inconjoare municipiul Iasi de la Vanatori la Holboca, prin Letcani-Voinesti-Ciurea. Proiectul se ridica la suma de 45 milioane de euro.

Maricel Popa, presedinte CJ Iasi

Acest proiect pleaca de la Vanatori, merge prin Horlesti, Rediu, Bogonos, Letcani, Horlesti, Voinesti, Budesti, Ciurea, la Barnova, la Pietrarie, Paun, ajunge la Tomesti si de la Tomesti la Holboca. S-a luat in vedere faptul ca absolut toate localitatile din jur pot sa creasca mobilitatea.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi sustine ca prin realizarea acestui proiect al centurii usoare, tot master planul de drumuri va fi inchis. 

Aceasta axa cum era denumita centura usoara, face parte din master plan si putem spune, cu acest proiect tot master planul se va inchide. Axa1 stiti foarte bine, care duce spre Suceava ca acum se lucreaza in plin sunt peste 50 de utilaje, 200 de muncitori. Axa 2 duce de la Miroslava pana la Tibanesti si ajunge la Neamt.

Centura de trafic usor a municipiului Iasi  va avea o latime de 9,5 metri, respectiv o banda si un acostament lat pe sens.

Maricel Popa, presedinte CJ Iasi

Acest drum va fi proiectat la 9 metri si jumatate, va fi larg deci va avea o banda si jumatate incat sa poata prelua o marte parte de trafic. Va fi mai mult decat un drum judetean asa il avem in vedere, valoarea lui de 45 de milioane  si speram sa ne incadram, daca nu vom mai suplimenta noi bani.

 Proiectul va fi supus votului consilierilor judeteni in sedinta de maine. Maricel Popa a precizat ca acest proiect nu va mai fi o promisiune, iar finantarea va fi semnata pana pe 30 septembrie. 

shares