Maricel Popa, președintele PSD Iași: „Putem spune că 2022 a fost un an decisiv, în care lucrurile au intrat pe un făgaș normal, iar toate acestea au avut la bază munca în echipă și unirea tuturor forțelor”

image0 (23)

La fiecare sfârșit de an se cuvine să ne uităm în urmă și să vedem dacă munca noastră se vede și dacă eforturile făcute au dat #rezultate. Ei bine, în ceea ce privește conectarea Regiunii de Nord-Est cu restul țării putem spune că 2022 a fost un an decisiv, în care lucrurile au intrat pe un făgaș normal, iar toate acestea au avut la bază munca în echipă și unirea tuturor forțelor, fie că vorbim despre actanți ai politicii, administrației sau societății civile.
Astfel, având un numitor comun, realizarea celor două autostrăzi, #A7 și #A8, am lucrat împreună, gândindu-ne la promisiunile pe care le-am făcut un fața dumneavoastră și la datoria pe care o avem de a le îndeplini, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

A8 – Autostrada „Unirii” a înregistrat mari progrese, dintre care amintesc:

  • S-a obținut finanțare prin #PNRR pentru secțiunile I și III ale Tronsonului Târgu Mureș – Târgu Neamț, fiind lansate și licitațiile aferente pentru contractarea unui constructor. Implicându-ne necondiționat în dialogul cu autoritățile locale și reprezentanți din domeniul protecției mediului, am făcut pași importanți și pentru secțiunea a doua a acestui tronson, pentru care se așteaptă emiterea Acordului de Mediu.
  • Am lucrat într-un ritm susținut și la obținerea documentație necesare pentru tronsonul Moțca – Ungheni, astfel încât să poată fi finalizată anul care vine etapa de întocmire a Studiului de Fezabilitate.
  • Nu am uitat nici de podul de la Ungheni pentru care s-a finalizat documentația aferentă autorizației de mediu, iar în prima parte a anului viitor va fi lansată licitația pentru proiectarea și execuția acestuia.
    A 7
  • Lucrurile au intrat în linie dreaptă și în ceea ce privește acest drum de mare viteză, astăzi fiind în execuție patru loturi, la are se adaugă alte trei loturi unde în luna ianuarie muncitorii vor da drumul intervențiilor în șantier. Trebuie avut în vedere că mai există trei loturi pentru care s-au desemnat câștigătorii și dacă nu vor face contestații, anul viitor constructorii se vor mobiliza pentru deschiderea șantierelor. Tot pentru A7 în prezent există un lot în faza de licitație, iar pentru alte două s-au făcut contestații, în prezent acestea fiind analizate. Cu alte cuvinte, o bună parte din tronsoanele acestui drum de mare viteză au fost contractate, iar apariție muncitorilor este o dovadă a faptului că lucrurile s-au mișcat cu multă asumare și responsabilitate.
    Cu alte cuvinte, atât în calitate de om politic implicat activ în deblocarea acestor două autostrăzi, cât și în calitate de ieșean, pot spune că anul care se încheie a fost unul bun pentru dezvoltarea Moldovei noastre dragi și mă rog ca și anul care vină să fie unul asemănător.
    Le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că trebuie să facem front comun pentru a vedea construite cele două autostrăzi și îi asigur că și în 2023 vor avea în mine un partener de nădejde!