Maricel Popa, președintele Consiliului Județean: Unii se gândesc la viitorul lor milion de euro. Noi, la viitorul unui milion de ieșeni!

Maricel Popa

Dragi ieșeni,

Ne afăm în pragul unor alegeri locale desfășurate în cele mai dificile condiții din ultimii 30 de ani. De la începutul acestui an ați putut vedea cu ochii voștri ce consecințe poate avea o guvernare haotică, în care nu există niciun plan de acțiune, în care nu există nicio gândire măcar pe termen mediu în care deciziile luate azi sunt schimbate mâine, în care se dărâmă cu dispreț tot ce s-a construit ani de zile, în care se blochează proiecte și sunt anulate inițiative benefice doar pentru că vin de la „ceilalți”. Iar ceea ce se întâmplă deja pe plan național se poate întâmpla începând de luni și la Iași.

Pentru a compara faptele și vorbele, ceea ce s-a realizat cu fantasmele unor neaveniți, este suficient să priviți în jur. Pe un talger al balanței există peste 400 km de drumuri județene modernizate, cel mai modern spital de neurochirurgie din țară, un spital de copii pe cale de a fi complet reabilitat pentru prima oară în 50 de ani de existență, 270 de școli, grădinițe și creșe modernizate sau chiar construite de la zero, zeci de dispensare rurale, aducțiuni de apă și racorduri la canalizare, cel mai modern spital mobil din țară, singurul care satisface criteriile NATO.Pe scurt, un miliard de euro pentru un milion de ieșeni. În celălalt talger au fost aruncate milioane de lei împărțite discreționar în funcție de culoarea politică a primarilor, o blocare sistematică a proiectelor pornite de jași o drujbă ce a început să taie deja stejarii seculari ai Iașului.

Am candidat în 2016 la funcția de președinte al Consiliului Județean întrucât știam că se poate face mai mult. Au fost patru ani în care echipa CJ a încercat să rezolve cât mai multe dintre problemele județului, probleme lăsate nesoluționate de lungi ani de dispute politice sterile. Au fost patru ani în care am simțit ochii ieșenilor ațintiți mai mult ca niciodată asupra activității administrației publice locale și în care criticile aduse de aceștia au fost mai acide ca nicicând. Era firesc ca, după atâta vreme în care s-au încălcat cu nesimțire promisiunile făcute în campaniile electorale, ieșenii să nu mai aibă răbdare. Iar această dorință legitimă a ieșenilor de a vedea în sfârșit fapte, nu de tot asculta vorbe, ne-a impulsionat să depunem toate eforturile pentru a arăta că se poate lucra și altfel.

Dragi ieșeni,

În cei patru ani care au trecut am pus bazele unei dezvoltări temeinice a județului, investițiile făcute urmărind să răspundă direct dorințelor și așteptărilor ieșenilor. Drumul este deschis, iar ritmul trebuie menținut în continuare. Nu puteți permite ca proiectele Iașului să încapă pe mâinile unora care nu urmăresc decât propria căpătuială. Liberalii se gândesc la viitorul lor milion de euro. Noi, la viitorul unui milion de ieșeni.

Duminică vă chem la urne, alături de mine și de echipa PSD Iași. Nu este vorba de a câștiga o simplă bătălie electorală, ci de a ne câștiga cei patru ani care urmează. Avem datoria să continuăm împreună, pentru prezentul nostru și viitorul copiilor noștri.