Maricel Popa, președinte PSD Iași: „Nu politizați proiectele autostrăzilor Moldovei! CNAIR trebuie să lucreze în beneficiul românilor, nu a lui Costel Alexe!

Maricel_Popa

„Am rămas foarte surprins de adresa pe care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis-o zilele trecute către Instituția Prefectului Iași. Refuzul brusc al acestora de a mai participa la ședințele lunare de progres pentru proiectele autostrăzilor A8 și A7 mă îngrijorează, mai ales că această decizie vine într-un moment în care, împreună cu prefectul Bogdan Cojocaru, am reușit să aducem lunar la aceeași masă toți decidenții administrativi și politici din județul Iași, în ideea de pune cap la cap lucrurile și, alături de ministerul de resort și CNAIR, să contribuim la implementarea acestor investiții atât de importante pentru dezvoltarea întregii regiuni a Moldovei.

Am spus în repetate rânduri că politica și orgoliile personale nu își au locul atunci când sunt în joc investiții menite să schimbe în bine viața oamenilor. Tocmai de aceea trag un semnal de alarmă asupra comportamentului josnic de care dă dovadă penelistul Costel Alexe, cel care încearcă să tergiverseze întâlnirile pe care le avem pe tema Autostrăzilor din regiunea Moldovei.

Concret, penelistul din fruntea județului consideră că are dreptul să îi ceară directorului CNAIR, tot penelist și el, să sară peste ședințele organizate la Prefectura Iași, politizând într-o manieră neprincipială proiectele autostrăzilor A8 și A7. Toate acestea se întâmplă în contextul în care am ajuns să obținem consens în ceea ce privește investiția pentru A8 fiind foarte aproape de a ajunge la etapa lansării licitațiilor de proiectare și execuție, iar pentru A7 demersurile sunt pe un făgaș normal, pe două dintre cele trei secțiuni, lurările fiind deja în desfășurare.

Sper că nu prăbușirea din sondaje a liberalilor ieșeni să fie principalul motiv care a condus la o astfel de intervenție. Șiretlicurile cu iz politic și orgoliile nu au ce căuta aici! Întreaga Moldovă așteaptă implementarea acestui proiect, iar cine îi va sta în cale va trebui să-și asume responsabilitatea în fața oamenilor!  Îi atenționez și pe cei de la CNAIR să înțeleagă foarte clar că reprezintă o instituție care lucrează în beneficiul românilor și nu a lui Costel Alexe. Aceste întâlniri de la Iași trebuie să continue, iar CNAIR trebuie să participe așa cum a făcut-o și până acum.” a declarat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.