Maricel Popa – presedinte PSD Iasi: „Modelul propus de noi pentru reglementarea preturilor la energia electrica aduce beneficii suplimentare pentru consumatorii vulnerabili si economia romaneasca!”

„Dat fiind că înțelegem nevoile și temerile românilor în ceea ce privește cheltuielile din sezonul rece, suntem aproape ce cetățeni  pe care îi asigurăm că nimeni nu va plăti  prețuri mai mari, iar pentru acele persoane încadrate în clasa vulnerabilă facturile vor fi mai mici!

Modelul propus de noi în Coaliție, pentru reglementarea prețurilor la energia electrică, aduce beneficii suplimentare pe lângă cele deja acordate de Guvern, în special pentru consumatorii vulnerabili și pentru economia românească. Mai mult, trebuie avut în vedere că se vor face compensări de  2, 2 miliarde de euro, bani europeni care ar rămâne neutilizați dacă nu se intervine cu o astfel de reglementare. Așa cum este firesc, ne dorim ca de acești bani să puteți beneficia dumneavoastră, românii, motiv pentru care am luat inițiativa în interiorul Coaliției de guvernare și am propus acest model de reglementare a piețelor. Vrem să evităm o situație similară cu cea din trecut când s-au pierdut, vreme de un an, și alte fonduri europene, cum ar fi cele pentru comercializarea certificatelor de emisii de dioxid de carbon, care puteau fi accesate de Ministerul Energiei încă din octombrie 2021! Asta, evident, dacă ministrul Virgil Popescu ar fi avut vreo minimă preocupare să-i ajute pe români.

Totodată, vreau să atrag atenția asupra faptului discursului manipulator și lipsit de fundament al unor peneliști care alarmează populația susținând că facturile vor crește și că plafoanele se vor desființa, ceea ce este o greșeală! Dimpotrivă, aceste plafoane nu se desființează, iar cei vulnerabili vor beneficia de un sprijin suplimentar pe perioada anotimpului rece.

PSD rămâne alături de oameni!” – senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.