Maricel Popa, președinte PSD Iași: „Costel Alexe, pericol public. Demisia!”

Maricel Popa

„Jumătate de mandat cu Costel Alexe în fruntea Consiliului Județean Iași a fost un dezastru. În numai câteva luni, acest personaj a făcut praf noțiunile de muncă, cinste și onoare.

1) Angajări pe pile, pe relații de rudenie sau de apartenență la casta liberală

Sunt de notorietate scandalurile în care au fost implicați lideri PNL Iași pentru că au facilitat angajarea rudelor, prietenilor sau membrilor de partid în posturi publice. Presa a scris pe larg cum soția unui vicepreședinte al Consiliului Județean Iași, membru PNL, a ajuns la Palatul Culturii. Sau cum a fost proptit un neica nimeni la conducerea Școlii Populare de Arte, cu încălcarea legii. Parte din aceste manevre s-au transformat în dosare penale instrumentate de procurorii anticorupție.

Consiliul Județean Iași, oricum politizat de pe vremea lui Cristian Adomniței (alt liberal de frunte inculpat penal) este o adevărată filială de cartier a PNL Iași. Fini, nași, cumetri, secretare și amante, un peisaj insalubru într-o instituție capturată de PNL Iași.

2) Contracte din bani publici, oferite cu dedicație pentru camarila de partid

Aproape săptămânal, presa locală demonstrează, cu acte și fapte, cum banii publici sunt drenați în conturile unor firme private prietene. Căpușele sunt și ele „membre” de partid, la PNL.

Fie că e vorba de birotică și papetărie, de consultanță sau de lucrări de construcție, căpușele se înfruptă cu nesaț. Unele se lipesc chiar și de bugetele costelive ale comunelor din județ. Acolo unde nici bani de salarii nu sunt, căpușele tot găsesc ceva mărunțiș pentru a-și hrăni propria aviditate.

3) Liberalii ieșeni, lideri detașați la nivel național în gogoși electorale

Marile proiecte promise de PNL Iași în campaniile electorale de acum doi ani au fost date uitării. Iașul nu are de niciunele: nici șosea de centură, nici parc industrial, nici tren metropolitan. Ieșenilor le este vânturată, zi și noapte, investiția în construirea unui nou terminal la Aeroportul Iași. Foarte bine că se face. Dar nu e meritul inculpatului Costel Alexe. Ci al specialiștilor de la aerogară. În plus, lucrarea de acolo reprezintă, pur și simplu, normalitatea. Mari proiecte se desfășoară, concomitent, și la aeroporturile din Craiova, Timișoara și Cluj.

4) Fanfaronul județului. A „orchestrat” o emisiune televizată tip omagiu

În disperare de cauză, inculpatul Costel Alexe și alaiul său de atârnători au făcut Iașul de râs la o emisiune televizată în care, chipurile, ar fi vrut să promoveze județul. O insultă la adresa tuturor cetățenilor cinstiți și muncitori pe care Iașul îi are. Aceeași gargară ieftină, aceleași clișee, aceeași logoree marcă înregistrată Costel Alexe. Vorbe goale care au răsunat strident în studio.

5) Liberalul Costel Alexe, șef al Consiliului Județean Iași, este Patriarhul hoției
Trimis în judecată pentru mită și abuz în serviciu, Costel Alexe este genul de tiran care nu se dă dus de la putere. Pentru Alexe, funcțiile publice pe care le-a deținut (deputat, ministru și președinte de CJ) au fost doar instrumente pentru ca familia lui să parvină. Vile de sute de mii de euro, apartamente, terenuri și, deasupra tuturor, grădina zoologică de la Sculeni.

Nimic pentru ieșeni, totul pentru familia Alexe!” – senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.