Maricel Popa: „Nu vom mai accepta ca primarul Mihai Chirica să predea electoratului ieşean o falsă lecţie de moralitate şi democraţie!”

foto_Maricel_Popa

Seful judetului la raport

Suntem foarte aproape de sfârșitul unui an cu o conotație istorică determinantă pentru formarea statului unitar român. Cei 100 de ani de la Marea Unire trebuie să reprezinte cu adevărat un moment de reflecţie pentru toţi cei care ne aflăm într-o postură decizională la nivelul municipiului Iaşi. Să ne aducem cu mândrie aminte că rolul Iaşului a fost decisiv în acele vremuri. Suntem, de asemenea, obligaţi să veghem la respectarea acelor principii enunţate atunci: democraţie, unitate, libertate, respect.

Este motivul pentru care, din postura de președinte al PSD Iași doresc să clarific ieșenilor câteva aspecte care sunt vânturate în această perioadă pe diverse canale media de colegii noștri din opoziție.

PSD Iaşi se delimitează categoric de modul în care Mihai Chirica, în calitate de primar al Iaşului, înţelege să administreze acest oraş şi să gestioneze relaţia cu consilierii locali ai PSD. Ultimul exemplu elocvent în acest sens reprezintă ratarea accesării unor fonduri europene în valoare de 12 milioane de euro puse la dispoziție de Ministerul Mediului pentru achiziția de autobuze electrice, nepoluante, unde administrația locală a primit consiliere inclusiv din partea ministrului Grațiela Gavrilescu cu ocazia vizitei oficiale de anul trecut de la Iași. În contrapondere, Consiliul Județean Iași s-a implicat activ pentru achiziția unor ambulanțe în cadrul unui proiect european accesat de Ministerul Sănătății, fapt are a contribuit la creșterea și modernizarea cu 30% a parcului auto la Serviciul Județean de Ambulanță Iași.

Mihai Chirica nu mai este membru al PSD Iași, așa cum liberalii încearcă, în continuare, să le transmită ieșenilor. Ba mai mult, este foarte posibil ca primarul Iașului să devină coleg cu domniile lor, chiar de la începutul anului viitor.

Partidul nostru continuă să facă politica celor care ne-au ales cu o largă majoritate în 2016, o politică social-democrată care să contribuie la dezvoltarea şi modernizarea oraşului şi pentru ca ieşenii să trăiască mai bine. Dovezile de incompetență probate în ultimul timp de administrația Chirica ne-au determinat să discutăm foarte serios şi să transmitem astăzi acest mesaj.

PSD Iaşi a adus în judeţ, în numai doi ani aproximativ 600 milioane de euro, bani care se regăsesc în proiecte care vizează modernizarea infrastructurii rutiere, educaţionale, sanitare, dar şi alte domenii de interes local.

PSD Iaşi deţine majoritatea în Consiliul Local Iaşi şi îi solicită public primarului Iașului, pentru binele ieşenilor, să participe constructiv la administrarea oraşului, şi nu dictatorial sau prin negocieri mărunte, fără substanţă, cu partenerii noştri politici din deliberativ. Ieşenii au nevoie de lideri maturi, cu viziune administrativă şi politică, nu de copilării sau răzbunări personale. Mihai Chirica este primarul unui întreg oraş şi nu doar al unui grup de interese. Suntem deschişi în continuare să participăm la administrarea comunității pentru că purtăm responsabilitatea unui exerciţiu democratic care a desemnat PSD-ul, acum doi ani, să pună în practică programul local de guvernare şi pe care primarul Mihai Chirica îl tratează cu nonşalanţă şi imaturitate. Acum, i-am oferit șansa de a avea în Consiliul Local un președinte de ședință liberal. Așa cum domnia sa a dorit. Totul pentru a arăta că suntem dispuși să colaborăm constructiv pentru binele ieșenilor. Vom susţine proiectele concrete, clare şi transparente ale executivului, însă nu vom mai tolera denigrarea continuă a partidului care l-a crescut, l-a promovat şi i-a oferit ceea ce are acum primarului Mihai Chirica.

Nu vom mai accepta ca primarul Mihai Chirica să predea electoratului ieşean o falsă lecţie de moralitate şi democraţie, în timp ce, muşcă mâna alături de care a câştigat alegerile şi prin intermediul căreia primește girul deliberativului pentru realizarea de proiecte. Mingea este acum în terenul domniei sale! Aşteptăm o schimbare de atitudine sau poate un “nou început”, mult mai consistent în fapte şi proiecte pentru ieşeni şi mai putin în demagogie oratorială. Să nu permitem ca cei 100 de ani de la întregirea neamului românesc să fi trecut fără rost. (Comunicat de presa)