Maricel Popa: Îl somez public pe primar să spună clar, în termeni concreți, pașii de urmat pentru construirea terenului de sport de la stadionul “Tineretului”.

psd iasi

Încă de acum aproximativ doi ani se vorbește, la Iași, despre posibilitatea construirii unui nou teren de sport, cu gazon sintetic de dimensiuni standard și iluminat public, în locația bazei sportive „Tineretului”, din cartierul Tătărași.
În 2016, primarul Mihai Chirica a promis ieșenilor că va realiza mai multe astfel de baze sportive pentru copii și tineri, atât pentru sportul de masă, cât și pentru cel de performanță. Din păcate, nici măcar un astfel de proiect nu a fost finalizat.
Posibilitatea amenajării unui teren sintetic de fotbal la Iași face parte dintr-un proiect mai amplu început de Federația Română de Fotbal (FRF) prin care se dorește construirea unui asemenea teren în fiecare municipiu reședință de județ din țară. Fondurile vor proveni în proporție de 50% din bugetul local al municipiului Iasi și 50% de la Federația Română de Fotbal (FRF).
Chiar și în luna mai a anului trecut, reprezentanții FRF au venit la Iași și au efectuat o vizită la stadionul „Tineretului”, împreună cu reprezentanți ai Primăriei Iași, pentru a pune la punct detaliile construirii acestui teren.
Acum, a trecut aproape o săptămână de la o nouă vizita la Iași a unei delegații FRF, condusă de președintele Răzvan Burleanu. Aceștia s-au întâlnit cu primarul Mihai Chirica pentru a afla care este stadiul demersurilor pentru construcția acestui teren.  Din păcate, se pare că edilul Iașului nu este deloc interesat de acest proiect și de amenajarea unui teren de sport de care să se bucure copii și tinerii din municipiu.
Motivat de acest fapt, îl somăm public pe primarul Iașului să comunice stadiul în care se găsește construirea acestui teren de sport și să precizeze clar termenele de realizare ale acestuia.

 „Este inadmisibil ca după doi ani să nu se miște nimic. Noi am preluat acest proiect al Guvernului, în parteneriat cu FRF, de numai câteva zile și deja am discutat cu primari din județul Iași despre identificarea unor amplasamente pentru construirea mai multor terenuri. Nu se poate ca FRF să aibă banii puși deoparte, iar tu, Primăria Iași, să nu fii deloc interesată de proiect. Acesta este modul în care Mihai Chirica îi rasplătește pe ieșeni pentru încrederea acordată în 2016. Prin minciuni și nepăsare. Îl somez public pe primar să spună clar, în termeni concreți, pașii de urmat pentru construirea acestui teren. Dacă nu poate sau nu vrea, ne vom ocupa noi la Consiliul Județean. Săptămâna viitoare mă voi întâlni la București cu președintele FRF și sper să reușim să mișcăm cu adevărat lucrurile, iar acest proiect care trebuia să devină realitate până acum, să prindă contur. Sper ca Mihai Chirica sau camarila imobiliară să nu fi pus ochii și pe acest amplasament, care trebuie să rămână al sportului. Și așa suntem deficitari în ceea ce privește bazele sportive din municipiu.” a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Să nu uităm, că în 2016, aflat în campanie electorală, primarul Iașului promitea că va revigora sportul ieșean și că va finanța echipele și sportivii care obțin performanțe în competițiile la care participă. (Mihai Chirica: „Plătesc doar performanțele!”). După ce mai multe echipe au promovat în ligile naționale (handbal, baschet, rugby), iar echipa de fotbal și fotbal în sală au obținut cele mai bune performanțe din istorie, Mihai Chirica a înțeles că premierea înseamnă, de fapt, falimentarea acestor cluburi prin nefinanțare. În doar un an Iașul a ajuns pe harta rușinii sportului românesc, după ce aproape toate aceste echipe s-au retras din competiție.

(Comunicat de presa)