Maricel Popa îi lansează o provocare lui Mihai Chirica

maricel_popa_1

Maricel Popa: Dacă primarul Mihai Chirica îmi pune la dispoziţie un teren de minim 5.6 hectare în municipiul Iaşi, în maxim o lună aduc investiţia pentru o sală polivalentă modernă cu 16.000 locuri!

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi şi al PSD Iaşi a anunţat acum aproximativ o lună faptul că la nivel național va fi demarat un amplu proiect de construire a unor baze sportive și terenuri de fotbal. Zilele trecute, Consiliul Judetean Iasi a primit și confirmarea oficială a acestui fapt de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice care anunță că printre obiectivele Companiei Naționale de Investiții stabilite pentru anul 2019 se numără și proiectul de construire a 400 de terenuri de fotbal din Programul Euro 2020 și a minim 5 săli polivalente.

„Mă bucură acest demers pentru că în județul Iași suntem deficitari în ceea ce privește infrastructura sportivă și ar fi o bună ocazie să modernizăm și să construim câteva baze sportive unde copiii și tinerii ar putea beneficia în viitorul apropiat de condiții de pregătire foarte bune. Suntem foarte preocupați de acest proiect. Deja am lansat invitația către primăriile interesate de a pregăti terenuri pe care să se poată construi aceste baze sportive. Avem deja un teren, cel de la baza sportiva Tineretului, din municipiul Iași, unde Federația Română de Fotbal va construi un teren sintetic de dimensiuni normale. Am discutat deja cu președintele Federației Române de Fotbal și pistonez Primăria Iași pentru a finaliza toate demersurile necesare. Ne propunem să identificăm încă 10-12 locații în municipiul Pașcani, celelalte orașe din judet, dar și în comunități din mediul rural în care să construim aceste terenuri de sport.” a declarat Maricel Popa.

De asemenea, preşedintele PSD Iaşi a subliniat faptul că primarul Iaşului întârzie nepermis de mult stabilirea unei locaţii adecvate pentru construirea sălii polivalente din municipiul Iaşi.

„Îl anunţ oficial pe primarul Iaşului că dacă îmi pune la dispoziţie un teren de minim 5.6 hectare în municipiul Iaşi, în maxim o lună aduc investiţia pentru o sală polivalentă moderna cu 16.000 locuri. Nu înteleg de ce tot schimbă locatiile şi întârzie lucrurile. Dacă până la sfârşitul anului nu vine cu o propunere concretă mă voi orienta spre o comunitate din zona Metropolitană. Sunt deja câţiva primari interesaţi care conştientizează importanţa unei astfel de investiţii pentru dezvoltarea comunităţii şi au pregătite suprafeţe de teren pe care să putem construi în judetul Iaşi o sală polivalentă modernă. Nu am timp să mai aştept şi cred că nici ieşenii nu mai au răbdare cu ifosele şi mofturile infantile ale lui Mihai Chirica.” a punctat preşedintele Maricel Popa.

În perioada următoare MDRAP va transmite condițiile de eligibilitate și modul în care se pot depune solicitările de finanțare în cadrul acestui program.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *