Maricel Popa: „Centura Iasului, blocata de Mihai Chirica”

Maricel Popa

Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Iaşi a adus în discuţie, din nou, subiectul şoselei de centură a Iaşului, varianta de ocolire pentru traficul greu.

„Pe data de 19 august nu s-a raspuns, deoarece era termen pentru depunderea ofertelor, nu s-a dat nici o clarificare , atunci Ministerul Transporturilor a fost nevoit sa mai amane inca o luna, pe 19 septembrie, pentru a da Primaria Iasi aceste clarificari. Toate clarificarile si de la toti constructorii sunt inscrisi in jur de 9 constructori, au cerut in mod expres cine se va ocupa de aceste utilitati. Utilitatile sunt ale Primariei.”, a declarat Maricel Popa.

De asemenea, seful PSD Iasi a mai spus ca la sfarsitul anului trecut a intreprins toate demersurile necesare la Guvern pentru bunul mers al proiectului.

„M-am luptat anul trecut si Guvernul PSD a alocat 46 milioane de lei pentru a reface proiectul, 187 milioane pentru refacerea soselei de centura. Nici pana la ora actuala nu avem nici un raspuns de la primarie. Nu stiu de ce, poate dumneavoastra prin relatiile dumnevoastra il motivati pe Consiliul Local, pe primar sa se ocupe de aceasta decizie.”, a completat preşedintele Consiliului Judeţean

Maricel Popa precizeaza ca desi primarul Mihai Chirica si-a asumat realizarea acestor lucrari, el nu a raspuns solicitarilor autoritatilor contractante cu privire la varianta de ocolire a arterelor din municipiu.