Maricel Popa acuza piedicile pentru functionarea spitalul mobil de la Letcani

Sharing is caring!

3 din cei 20 de specialisti turci au primit viza din partea statului roman pentru a monta la Iasi spitalul mobil Covid. Presedintele Consilului Judetean Iasi sustine ca sunt anumite interese politice pentru ca spitalul sa nu fie pus in functiune.

Investitia de la Letcani se ridica la suma de 13,5 milioane de euro, bani alocati de Consiliul Judetean Neamt si Consiliul Judetean Iasi. Spitalul are o capacitate de 250 de paturi, dintre care 100 de paturi sunt pentru Terapie Intensiva.

Maricel Popa, presedinte CJ Iasi: “Din cei 20 de specialiști care ar fi trebuit să vină la Iași, doar trei au primit viză. Vă dați seama că, dacă erau 20, în 3 – 4 zile spitalul era montat. La ora actuala avem toată aparatura medicală la spital. Mai sunt de primit câteva containere care se află pe drum și vor sosi. Este o mare problema, avem foarte multe piedici, nu mai spun de cat de multe avertizari avem si de cat de multe talpi avem puse pentru acest spital. Cu toate ca se vede de la distanta, din avion ca se intampla ceva, cu toate ca sunt foarte multe cazuri de pacienți pozitivi, dar pe unii nu îi interesează. Nu ii intereseaza decat o anumita parte a politicii sau altceva“.

shares