Maricel Popa: „Abia acum se vede cine a fost împotriva operaționalizării Spitalului de la Lețcani!”

Deși au trecut mai bine de trei săptămâni de la ședința prin care s-a decis predarea Spitalului mobil de la Lețcani din administrarea Asociației de Dezvoltare Euronest către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), preluarea unității medicale nu a fost efectuată.Pentru a putea fi realizat transferul de administrare, Spitalul de Boli Infecțioase trebuia să predea gestiunea către Asociația de Dezvoltare Euronest, procedură care în mod normal nu trebuia să dureze mai mult de 2-3 zile.

Abia acum se poate observa foarte clar cine nu a dorit punerea în funcțiune a spitalului mobil de la Lețcani. Nu e posibil ca o predare de gestiune care ar trebui să dureze de 2-3 zile se fie tărăgănată de mai bine de două săptămâni. Sunt însă ferm convins că lipsa de interes a conducerii de la Spitalul de Boli Infecțioase pornește din dorința de a da bine pe lângă penalul Costel Alexe. Se știe foarte bine că președintele bam-bam al CJ Iași nu a vrut niciun moment ca unitatea mobilă să fie operațională și să primească pacienți. Toți specialiștii vorbesc despre iminentul val 4 al pandemiei. În acest context, nu ar fi normal ca toți factorii de decizie, mai ales cei de la Spitalul de Boli Infecțioase să își dea concursul și să predea Spitalul cât mai repede? Deja nu mai sunt locuri libere la ATI la Infecțioase și pacienții sunt transferați la Spitalul de Neurochirurgie. Avem ocazia să nu se mai repete circul politic de anul trecut. Îl somez public pe managerul Florin Roșu să spună foarte clar care sunt motivele pentru care nu a predat până acum gestiunea Spitalului mobil de la Lețcani.

Spitalul mobil din Leţcani a fost predat spre folosință, din septembrie 2020, Spitalului de Boli Infecţioase “Sf. Parascheva” din Iaşi, ca secție exterioară a unității medicale.

Sursă: Facebook-Maricel Popa

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!