Marian Berdan: Ne așteaptă o criză economică

Omul de afaceri Marian Berdan spune ca ne asteapta vremuri grele din cauza acestei pandemii. Acesta  aduce in discutie probabilitatea unei crize economice care ar putea dura si cativa ani. Si asta pentru ca cele mai multe tari se vor confrunta cu un deficit economic mare iar guvernele nu vor mai fi in stare sa subventioneze tot felul de cauze.

In plus intreruperea activitatii din primavara din China a rupt lanturile de aprovizionare. Drept urmare  tari importante care aveau firme in China si-au relocat afacerile in alte state iar aceste modificari duc la o reasezare a lumii care ar putea dura an de zile.

Marian Berdan, om de afaceri:

In momentul actual cand inca mai avem virus cand inca sunt probleme de carantinare, oamenii nu pot sa mearga la servici, in aceste momente oamenii inca primesc bani dar guvernele tarilor europene si nu numai, din toata lumea la un moment dat o sa ajunga cu deficite foarte foarte mari. Institutiile mondiale de finantare sigur o sa-si respecte aceleasi criterii de acordare a creditelor mai departe. Au deficite mari, au costuri mari, perspectivele economice poate nu vor fi prea bune, vor imprumuta statele cu niste dobanzi mai mari