Maria Britanie a anunțat alte 65 de sancțiuni la adresa Rusiei și a oligarhilor

descărcare (2)

foto: aa.com

Regatul Unit a anunțat că va aplica alte alte 65 de sancțiuni Rusiei și oligarhilor, pe fondul invaziei pornite pe 24 februarie, în Ucraina.

Acestea vizează inclusiv așa numitul grup Wagner, care ar fi fost angajat să-l asasineze pe președintele Zelensky, Căile Ferate Ruse, Alfa Bank Rusia și Gazprombank.

Aproape 1.000 de cetățeni ruși au fost acum sancționați până acum de Regatul Unit.

La fel, directorul executiv al Sberbank, precum și Polina Kovaleva, fiica vitregă a lui Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei. Galina Danilchenko, numită „primar” al Melitopolului de trupele ruse după ce au ocupat orașul și l-au răpit pe primarul legitim.

Presa britanică a prezentat ulterior mai multe dezvăluiri privind modul în care mercenarii acționau la ordinul Kremlinului.

De la Londra, ministrul britanic al Externelor spune:

„Acești oligarhi, afaceriști și bandiți angajați sunt complici la uciderea unor civili nevinovați și este corect să plătească prețul. Putin nu ar trebui să-și facă iluzii, suntem uniți cu aliații noștri și vom continua să mărim presiune asupra economiei ruse pentru a ne asigura că eșuează în Ucraina. Nu va fi nicio încetinire” a mai spus ministrul Liz Truss.

Regatul Unit l-a sancționat anterior pe proprietarul clubului Chelsea, Roman Abramovici, a blocat accesul companiilor de transport aerian rusești și a avioanelor din Federația Rusă în Marea Britanie și a impus restricții pentru majoritatea persoanelor care au legătură cu Moscova și cu parlamentul Rusiei.