Mărfuri contrafăcute în valoare de peste 400.000 de lei descoperite în Portul Constanța

646x404

Tablete, ceasuri, routere Wi-Fi, chei tubulare și alte articole contrafăcute, în valoare de peste 400.000 lei, au fost descoperite în două containere sosite din China în Portul Constanţa.

Bunurile au fost ridicate de o echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali.

„În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul primului container se aflau 2.000 de seturi de chei tubulare din metal, fiecare set având 40 de piese, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute”, a transmis Garda de Coastă Constanța.

De asemenea, în cel de-al doilea container, autorităţile au descoperit 1.560 de produse electronice de diferite tipuri (încărcătoare, tablete, ceasuri, routere WIFI etc.), mărfuri contrafăcute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 405.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.