“Marea unire pentru cei mici”

Sharing is caring!

Ateneul din Iasi ne invita luni, 4 iunie, de la ora 10.00 la lansarea cartii “Marea Unire pentru cei mici”, un volum construit cu gândul la generația de care depinde viitorul nostru.Autorii au realizat o carte cu ilustrații viu colorate, dedicată întregitorilor patriei noastre – Regelui Ferdinand, Reginei Maria și tuturor celor care au contribuit politic și militar la crearea României Mari, la 1 Decembrie 1918.

Povestea Marii Uniri este scrisă de jurnalista Ana Iorga și de istoricul Filip Iorga, iar ilustrațiile sunt realizate de Octav Ungureanu. Istoria este repovestită pentru cei mici, într-un stil atrăgător și relaxat iar noi vom verifica toate promisiunile autorilor cu volumul in brate.

„Marea Unire pentru cei mici” nu promite a fi o lecție complicată de istorie, ci o poveste palpitantă, adevărată, numai bună de citit în familie, la joacă sau la școală. Autorii strecoară cu abilitate multe detalii istorice, dar într-un ritm alert, în care evenimentele par să se întâmple chiar sub ochii micilor cititori. Luni, 4 iunie, scriitorii vor fi prezenti la lansarea de la Ateneu.

Cu momente și portrete care îi vor ține pe copii cu sufletul la gură și îi vor ajuta să înțeleagă mai bine cum s-a născut România Mare, cartea promite atmosfera eroică a acelor momente istorice pe care le celebrăm în 2018.

shares