Marea Britanie va trimite elicoptere Ucrainei, pentru prima dată de la începerea războiului

elicopter

Marea Britanie trimite pentru prima dată elicoptere în Ucraina, a anunțat secretarul apărării, Ben Wallace, care dorește să sprijine rezistența Kievului împotriva lui Vladimir Putin, potrivit The Guardian.

Vor fi furnizate trei elicoptere Sea King, primul fiind deja în Ucraina, potrivit PA Media. Acestea sunt primele aeronave pilotate trimise de Marea Britanie de la începutul invaziei rusești, în februarie.

Wallace a mai spus că vor fi trimise 10.000 de cartușe de artilerie suplimentare pentru a ajuta Ucraina să securizeze teritoriul pe care l-a recucerit de la forțele invadatoare în ultimele săptămâni.

„Sprijinul nostru pentru Ucraina este de nezdruncinat. Aceste cartușe de artilerie suplimentare vor ajuta Ucraina să securizeze teritoriul pe care l-a recucerit de la Rusia în ultimele săptămâni”, a declarat acesta în timpul unei vizite în Norvegia.

Acest nou sprijin vine după ce Rishi Sunak a anunțat un ajutor suplimentar de 50 de milioane de lire sterline pentru apărare, în timp ce a vizitat Kievul în weekend.

Royal Navy a oferit șase săptămâni de pregătire pe Sea Kings în Marea Britanie pentru forțele armate și inginerii ucraineni, a precizat Ministerul Apărării. Noul sprijin vine în urma unui angajament de a furniza 1.000 de rachete sol-aer și 125 de tunuri antiaeriene.

Wallace s-a aflat în Norvegia, unde s-a întâlnit cu miniștrii aliați ai apărării pe portavionul HMS Queen Elizabeth.

Vestea a venit în timp ce Ministerul Apărării a declarat că Rusia este probabil aproape de a-și epuiza stocul de vehicule aeriene fără echipaj fabricate în Iran, după ce a lansat mai multe, în septembrie, împotriva Ucrainei. Într-un tweet, Ministerul Apărării a declarat că este probabil ca Moscova să încerce să se realimenteze cu arme în curând.