Marea Britanie accelerează campania de rapel, ca urmare a creșterii rapide a cazurilor de Omicron

omicron

Responsabili din domeniul sănătăţii în Regatul Unit au anunţat ieri o majorare a nivelului de alertă pentru Covid din cauza unei „creşteri rapide” a cazurilor de infectare cu varianta Omicron.

Nivelul creşte de la trei la patru, fiind al doilea cel mai înalt nivel şi indică faptul că „transmiterea este mare şi presiunea asupra serviciilor de sănătate este generalizată şi semnificativă sau în creştere”.

„Primele elemente arată că Omicron se răspândeşte mult mai rapid decât Delta şi că protecţia vaccinului împotriva afecţiunilor simptomatice ale Omicron este redusă”, subliniază sursele citate de AFP.

Deşi gravitatea Omicron nu este cunoscută încă şi „va fi mai clară în următoarele săptămâni”, responsabili din domeniul sănătăţii notează că există deja spitalizări din cauza Omicron şi că este „probabil” ca numărul acestora „să crească rapid”.

Autoritățile din Regatul Unit vor ca până la sfârșitul lunii să vaccineze cu boosterul toată populația adultă. Johnson a citat în acest sens studiile recente care arată că doza suplimentară oferă protecție și împotriva noii tulpini.

În acest moment pot face boosterul persoanele peste 30 de ani, însă de miercuri se pot programa și cele peste 18 ani. Trebuie să fi trecut cel puțin 3 luni de la rapel.