Mare atentie la micii cumparati pentru 1 mai. Un produs poate contine si 7 aditivi alimentari

Se apropie ziua de 1 mai, iar românii o petrec în mod tradițional cu mici, sosuri, bere cu fructe, sucuri și desert. Potrivit Infocons, o simplă masă de 1 mai compusă din mici, pâine, ketchup, muștar, maioneză, bere cu fructe, suc tip ceai sau băutură energizantă, bomboane cu ciocolată și gumă de mestecat poate conține până la 82 de E-uri, 17,23 grame de sare per 100 grame produs și 161,17 grame de zahăr per 100 grame de produs.

Pentru o simplă masă cu mici, ketchup, muștar, maioneză, bere cu fructe, suc tip ceai, băutură energizantă consumatorii mănâncă până la 82 de E-uri. Un singur aditivi alimentar se poate repeta de până la 4 ori, iar cei mai frecvent întâlniți aditivi alimentari(E-uri) sunt E330, E160, E300, E950, E202.

Prin scanarea produselor care compun masa de 1 mai, aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil numărul E-urilor, dar și explicitarea acestora pentru fiecare produs în parte.
Mai mult, prin adăugarea produselor care alcătuiesc masa de 1 mai în lista de produse salvate, consumatorii au posibilitatea printr-o simplă bifare a produselor, să afle cantitatea TOTALĂ de sare, cantitatea TOTALĂ de zahăr, numărul TOTAL de aditivi alimentari (E-uri), dar și de câte ori se repetă aceștia în produsele selectate.

Pentru că în centrul atenției pentru această masă sunt micii, iată care sunt primii cu cei mai mulți aditivi alimentari, dar și cu cei mai puțini aditivi alimentari.

Top produse tip mici cu cei mai mulți aditivi alimentari:

Agricola Mici Gustosi – 7 aditivi alimentari;
Doly Mici vita-oaie 1kg – 6 aditivi alimentari;
Auchan Mici Porc 16 buc. – 4 aditivi alimentari;
Auchan Mici Porc Vita 16 buc. – 4 aditivi alimentari;
Gusturi Romanesti Mici porc/vita – 4 aditivi alimentari.

Aldis Mici Pentru Gratar Speciali 900g – 1 aditiv alimentar
Carrefour Mici 8 buc.- 1 aditiv alimentar
Cris-Tim Mici Extra 900g – 1 aditiv alimentar
Integra Mici Bucur 900g – 1 aditiv alimentar
Selgros Mici KG- 1 aditiv alimentar
Smitfield Mici Domnesti porc-vita 0.9kg – 1 aditiv alimentar

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!