Marcel Ciolacu, întrebat dacă va fi o rocadă între PSD şi PNL privind ministerele Apărării şi Energiei: „Nu pot să răspund la așa ceva”

Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, întrebat dacă ar fi dispus la o rocadă prin care PSD să preia portofoliul Energiei și să le lase liberalilor conducerea Ministerului Apărării, că nu există astfel de discuții și de trocuri.

Liderul PSD a precizat și că ar trebui să aibă loc o ședință a coaliției, urmată săptămâna viitoare de un Consiliu Politic Național al PSD care să desemneze persoana pentru portofoliul Apărării.

„E un minister care, personal, are o conotaţie specială. Printre cele mai mândre perioade în viaţa mea a fost când am fost interimar la Apărare. Pe urmă, am rămas vicepremier. Cred că luni ar trebui să avem o coaliţie şi discuţii în interiorul coaliţiei, apoi un Consiliu Naţional săptămâna viitoare unde să desemnăm pe cineva să reprezinte MApN”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat joi dacă îşi mai doreşte PSD portofoliul Apărării.

Chestionat dacă ar fi dispus să existe o rocadă şi să preia PSD Ministerul Energiei, lăsând pentru PNL Ministerul Apărării, Ciolacu a replicat: „Nu pot să răspund la aşa ceva”.

„Acum câteva ore am discutat cu premierul. Nu există astfel de discuţii. Nu se produce nicio rocadă. Nu facem trocuri, rocade.

Avem un acord politic pe care îl respectăm. Domnul Dîncu a demisionat. E normal să avem o discuţie în interiorul coaliţiei, nu între mine şi premier. Şi apoi o decizie în Consiliul Naţional al PSD”, a conchis Ciolacu, potrivit News.ro.

„Guvernul are o structură”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, chestionat dacă liberalii ar fi dispuşi să accepte propunerea social-democraţilor ca PNL să preia conducerea Ministerului Apărării, că „în acest moment, Guvernul are o structură şi funcţionăm pe structura care a fost asumată, agreată de fiecare partid din coaliţie”.