Marcel Ciolacu: E posibil ca locuinţele foarte scumpe să fie impozitate mai mult

Marcel Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat luni la Parlament că în partid există mai multe propuneri privind majorare taxelor locale. ”Ţinând cont de această criză, e posibil ca locuinţele foarte scumpe să fie impozitate mai mult”, a spus preşedintele PSD.

Ciolacu a explicat că se va utiliza grila notarială și legile aflate deja în vigoare. ”Lăsați-ne mai întâi să avem discuțiile în coaliție și pe urmă vom anunța. Se pare că vom avea mai multe întâlniri în această perioadă, chiar săptămâna aceasta vom avea o ședință a coaliției. Haideți să vină propunerile de la colegii mei și apoi vom prezenta totul public. Ținând cont de această criză este posibil ca locuințele foarte scumpe să fie impozitate mai mult”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă este vorba de valoarea imobilului, liderul PSD a precizat că ”ceva de genul acesta ar fi o propunere”. ”În momentul acesta ştiu că atunci când plăteşti impozitul te duci cu un act de la notariat, cât ai plătit, dacă e mai veche de trei ani, trebuie să mergi cu o evaluare, astfel ţi se impozitează cu 5%, nu cu 1%. Înseamnă că există legi în România. Haideţi să vină propunerea de la colegii mei”, a spus el.

Ciolacu a mai spus că Asociaţia Municipiilor şi asociaţiile primarilor ar fi venit cu propunerea să se dea o derogare până 2025 în ceea ce privește grila notarială.