Marcel Ciolacu convoaca specialisti din BNR si Ministerul Finantelor dupa anuntul bancilor ca vor creste comisioanele la tranzactii

Premierul Marcel Ciolacu a reactionat dupa anuntul bancilor ca vor creste comisioanele dupa plafonarea tranzactiilor cash.

„Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să crești artificial comisioanele bancare! Voi convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiștii din Ministerul Finanțelor și BNR, dar și cu reprezentanții micilor întreprinzători, ai băncilor și ai societății civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash. Nu voi renunța niciodată la lupta împotriva evaziunii. Și nu voi renunța să protejez românii de lăcomia unora care vor să facă bani cu orice preț”, a anuntat Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Bancile au reactionat imediat dupa ce statul a plafonat tranzactiile cash. Una dintre ele deja si-a anuntat clientii ca de la 1 ianuarie comisioanele vor fi modificate pentru operațiunile de depunere de numerar la ghișee și pentru alte operațiuni. Altele pregatesc modificari atat pentru persoanele fizice cat si pentru persoanele juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *