Marcel Ciolacu cere masuri dure in 7 judete unde s-au descoperit cele mai mari nereguli in privinta azilelor

Premierul Marcel Ciolacu a cerut noului ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu suspendarea din functie a sefilor AJPIS din 7 judete. De asemenea, acesta considera ca nici Inspectia Muncii nu si-a facut treaba.

„Există o situație, sincer, de netolerat, județe unde s-au găsit centre fără autorizație, centre care funcționau clandestin, toate sub ochii funcționarilor statului român, plus alte centre cu probleme grave închise sau cu activitatea suspendată. Din punctul meu de vedere, este inadmisibil acest lucru. Cele mai multe asemenea cazuri sunt în Arad, Giurgiu, Constanța, Maramureș, Hunedoara, Teleorman, Vrancea și București, mai ales în Sectorul 1. Solicit noului ministru al muncii, doamna Simona Bucura-Oprescu, ca toți șefii agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, celebrul AJPIS, din aceste județe, plus șeful Agenției Municipale București să fie urgent suspendați din funcție până la finalizarea anchetelor disciplinare; totul legal. Am descoperit că este o problemă uriașă și cu munca la negru. Câteodată erau condiții de Evul Mediu în aceste centre în ceea ce privește condițiile de muncă. Din punctul meu de vedere, este clar că Inspecția Muncii nu și-a făcut datoria. Doamna ministru, vă cer să luați aceeași măsură în cazul șefului acestei instituții. Părerea mea este că trebuie să fim mult mai curajoşi şi să începem să desființăm instituții cu totul, instituții care şi-au dovedit incapacitatea de a face față cerințelor în acest moment. Cer președinților de consilii județene, în subordinea cărora se află direcțiile generale de asistență socială, din județele amintite, să înceapă să schimbe toți acești directori din funcție. Este evident că nu și-au făcut treaba și datoria. Dacă nu vor face acest lucru, tot dânșii vor răspunde în fața românilor care i-au ales”, a spus Marcel Ciolacu, in sedinta de Guvern.

Acesta cere controale si la nivelul Inspectoratelor Judetene de Politie, in cele 7 judete in care s-au depistat cele mai multe nereguli.

„De asemenea, domnul secretar de stat Bogdan Despescu m-a anunțat că a dispus deja controalele la inspectoratele județene de poliție din Arad, Maramureș, Hunedoara. Teleorman, Vrancea și la nivelul Poliției Capitalei. Sunt ferm convins că demiterile și demisiile sunt necesare, dar nu rezolvă decât o parte a problemei. De aceea, urmează cealaltă parte esențială: modificarea legislației privind acreditarea, licențierea, monitorizarea și controlul acestor centre. Am văzut că doamna ministru al muncii este determinată să vină rapid cu noile propuneri legislative”, a completat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *