Marcel Ciolacu ar fi renunțat „categoric” la serviciile ambasadorului României în SUA, Andrei Muraru, după conflictul public

Marcel Ciolacu l-ar fi rechemat la post „categoric” pe ambasadorul României în SUA. Andrei Muraru, dacă ar fi avut prerogativele legale să o facă. Decizia este însă a președintelui României, iar chestiunea survine unui conflict cu Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, întrebat dacă l-ar fi rechemat la post pe ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, că în mod categoric ar fi făcut acest lucru. Premierul a precizat că lipsa de anvergură şi reacţia emoţională nu l-au calificat pe Muraru pentru a fi ambasador şi a adăugat că presupune că ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, va avea o discuţie cu preşedintele României pe acest subiect.

„Nu mai avut nicio discuţie cu domnul ambasador şi cred că o perioadă mai lungă de timp nu o să avem discuţii. În primul loc, eu am venit aici însoţit de ministra de Externe, este reprezentanta de vârf a diplomaţiei române, nu apucasem să avem discuţiile aplicate cum vor fi reprezentările în ziua următoare, de aceea am şi spus că câteodată e bine să ai răbdare. Totuşi, lipsa de anvergură a domnului ambasador şi o reacţie, până la urmă, cred că emoţională a domniei sale, nu l-a calificat pentru a fi ambasador”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o intervenţie la Antena 3, preluată de news.ro.

Întrebat dacă l-ar fi rechemat din postul de ambasador, dacă decizia ar fi fost în pixul său şi nu al preşedintelui, Ciolacu a spus: ”Categoric”. „Presupun că doamna ministru va avea discuţiile cu preşedintele României”, a adăugat premierul.

Reacţia premierului vine după ce Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a afirmat public în timpul vizitei lui Ciolacu în SUA, că a fost exclus de la întâlnirile politice pe care premierul Marcel Ciolacu le va avea în Statele Unite ale Americii.

Andrei Muraru a declarat în faţa comunităţii de români din SUA că îi doreşte lui Marcel Ciolacu să aibă parte de întâlniri de substanţă pentru prosperitatea şi securitatea românilor.

„Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Ambasada României de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile. Însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile. Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu-mi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes, dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici în America înseamnă succesul României. Şi, în definitiv, vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii, întâlniri de substanţă, rodnice, pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor”, a afirmat ambasadorul Andrei Muraru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *