Marcel Ciolacu anunță că își schimbă buletinul după ce i-a fost furat de hackeri din baza de date a Camerei Deputaților

Premierul Marcel Ciolacu își va schimba buletinul după ce i-a fost furat de hackeri

Într-o discuție de miercuri cu jurnaliștii, premierul Marcel Ciolacu a declarat că își va schimba buletinul după ce acesta i-a fost furat de hackeri, marți.

Ciolacu susține că nu a discutat cu Serviciul de Telecomunicații Speciale după incidentul de securitate.

Premierul a spus că își va schimba și permisul de conducere pentru că îi expiră curând.

O breşă de securitate a avut loc marţi, la Camera Deputaţilor.

Reprezentanți ai Camerei Deputaților au sesizat, marți, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) cu privire la faptul că sistemul informatic al instituției a fost supus unui atac informatic.

„În cauza constituită sunt efectuate cercetări, in rem, privind săvârşirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, perturbarea funcționării sistemelor informatice și șantaj.

Precizăm că în acest moment nu pot fi furnizate informații suplimentare privind stadiul anchetei, fiind incidente dispozițiile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001.

Această etapă nu semnifică formularea unor acuzații împotriva vreunei persoane, ci instituie cadrul procesual necesar strângerii probelor în vederea stabilirii corecte și complete a stării de fapt și adoptării în cauză a unei soluții legale și temeinice”, a precizat DIICOT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *