Marcel Ciolacu a plecat in Israel si se va intalni cu Benjamin Netanyahu

Premierul Marcel Ciolacu se află astăzi în Statul Israel, unde va avea întâlniri cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu și cu reprezentanții comunității românești din această țară afectați de deteriorarea situației de securitate din zonă.

De asemenea, prim-ministrul României va avea o întrevedere cu Menachem Hacohen, Mare Rabin al comunității evreiești din România în perioada 1997-2011.  

”Am mers în vizită în Israel pentru a transmite mesajul nostru de solidaritate poporului israelian și un puternic semnal de sprijin importantei comunități românești care trăiește în această țară. În vremuri atât de tulburi, România continuă să fie un factor de stabilitate, să apere pacea, valorile democratice, drepturile omului și să combată cu fermitate terorismul, antisemitismul, xenofobia și discursul incitator la ură”, a declarat premierul Marcel Ciolacu. 

Prim-ministrul României și omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, vor susține declarații comune de presă.

Premierul Marcel Ciolacu va fi însoțit în vizita în Statul Israel de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, deputatul Silviu Vexler, președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, și ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *