Marcel Ciolacu a impus in Coalitie impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru multinationalele care exporta profitul in paradisuri fiscale

Senatorul Daniel Zamfir, presedintele comisiei economice a mentionat intr-o postare pe Facebook ca premierul Marcel Ciolacu a impus in coalitie impozitarea pe cifra de afaceri a multinationalelor care exporta profiturile in paradisuri fiscale.

„Dupa negocieri extrem de dure premierul Ciolacu a impus in Coalitie impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru acele companii multinationale care prin celebrul deja mecanism de optimizare fiscala exportau practic tot profitul in paradisuri fiscale. Daca impozitul de 16% pe profit reprezinta mai putin de 1% din cifra de afaceri, se plateste 1% pe cifra de afaceri. Corect, nu-i asa”, a spus Daniel Zamfir.

Senatorul PSD a produs cresterea impozitului pentru banci, acesta mentionand ca profitul este triplu in Romania fata de media europeana.

”Am venit cu o propunere apropo de impozitarea sistemului bancar. Băncile din România au profit triplu faţă de media europeană, profiturile raportate. De asemenea, cetăţenii români plătesc dobânzi triple faţă de cetăţenii din UE. Care este propunere mea, pe care cred că ar trebuie să o discutăm mult mai deschis, dacă există acest ecart, această diferenţă între dobânda la depozit şi dobânda la cedite, pentru că banca în România îţi plăteşte maxim 1%, 2% dobândă la depozit, la credit îţi dă cu 6% – 8%, adică 400% diferenţă Cu cât ecartul e mai mare cu atât să plătească un impozit mai mare. Îi stimulăm pe domnii bancheri  să reducă acest ecart, să plătească dobânzi mai mari oamenilor, pentru că de aceea au profituri triple”, a afirmat senatorul PSD Daniel Zamfir, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *