Marcel Ciolacu a anunțat că PSD nu va susține Guvernul Ciucă

ciolacu psd

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că partidul pe care îl conduce nu va susţine la vot un Guvern minoritar PNL-UDMR condus de premierul desemnat Nicoale Ciucă.

„PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor! Nu există niciuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care i le-am transmis premierului desemnat. Nu mai măresc deloc salariul minim, nici măcar cu acel 8% promis de Cîţu după ce s-a văzut cu sindicatele şi patronatele. Nu mai cresc deloc alocaţiile copiilor, nici măcar cu unica tranşă de 20% pe care Vîlceanu o anunţa acum câteva zile pentru ianuarie 2022″, transmite Ciolacu.

Totodată, acesta este de părere că pensiile nu vor fi majorate „nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunţa cu mândrie” ministrul Muncii, Raluca Turcan.

„În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare! Mâine, voi propune colegilor din conducerea PSD să decidă votul nostru pentru noul cabinet gândindu-se doar la asta: viaţa românilor ar deveni şi mai grea, dacă acest guvern ar aplica asemenea decizii aberante!”, a adăugat liderul PSD.