Marcel Bolos – Ministrul Finantelor: „Se vorbește de majorarea pensiilor fără să se vorbească despre elementele legate de sursa de finanțare!”

Desi Guvernul a aprobat majorarea pensiilor, momentan nu se cunosc sursele de finantare. Ieri, sedinta Executivului a fost amanata dupa ce ministrul Finantelor, Marcel Bolos nu si-a dat acordul. Acesta a amenintat ca pleaca dar i s-a transmis ca oricum proiectul va trece.

De altfel, Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului de Finanțe la începutul ședinței de guvern, să vină cu un plan de măsuri asumat, cu „termene clare de implementare”, care să ducă la îmbunătățirea colectării la bugetul de stat, dar la digitalizarea ANAF și a sistemului de e-facturare.

„Se vorbește de majorarea pensiilor fără să se vorbească despre elementele legate de sursa de finanțare…In trei ani de guvernare, pensiile au fost majorate cu 40 la suta avand grija sa calculam foarte atent ce se poate face”, a transmis Marcel Bolos.

„Guvernul lucrează pentru pregătirea proiectului de lege pentru bugetul de stat pe 2024 și sunt convinsă că, de fiecare dată, fiindcă de fiecare dată guvernele PSD au fost guverne responsabile, după cum și acest guvern de coaliție este un guvern responsabil, fiindcă proiectul a parcurs toate etapele, inclusiv cel de a fi discutat în coaliție, sunt convinsă că împreună cu colegii din PNL, noi, cei din PSD, colegii din Guvern, vom găsi soluțiile necesare, astfel încât românii, în 2024, să poată beneficia de creșterile la pensie prevăzute în acest proiect de lege”, a spus ieri Simona Bucura – Oprescu, ministrul Muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *