Marcel Boloș, despre voucherele sociale: „Avem banii în cont, 700 de milioane de lei, viraţi de Ministerul Finanţelor, şi pe măsură ce se emit facem aceste încărcări”

Marcel Boloș

Aproximativ 1,3 milioane de carduri pentru ajutorul social pentru alimente mai sunt de distribuit, din totalul de 2,5 milioane care beneficiază de acest sprijin, a anunțat Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Luni se vor încărca următoarele 350.000 de carduri.

”Avem un nr de 12.143 de carduri încărcate, au fost emise în cursul săptămânii trecute, şi încă 353.000 de carduri urmează să fie distribuite până vineri. Luni se încarcă cele 353.000 de carduri şi mai urmează 480.000 de carduri, care vor fi emise şi încărcate cu aceeaşi ritmicitate. Într-adevăr, mai avem de distribuit un număr de aproximativ 1,3 milioane, ritmul creşte pentru emitere şi distribuţie”, a spus Marcel Boloș, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Ministrul Fondurilor Europene a menționat că prima tranşă, aferentă lunii iunie şi iulie va fi rezolvată până la finalul lunii iulie, în totalitate.

”Avem banii în cont, 700 de milioane de lei, viraţi de Ministerul Finanţelor, şi pe măsură ce se emit facem aceste încărcări. Îi asigur pe cei peste 2,5 milioane de beneficiari că tot ce înseamnă drepturile lor va fi soluţionat”, a mai spus Marcel Boloş.

Beneficiarii vor plăti cu cardurile sociale la magazin, banii nu pot fi scoși de pe card.