Maratonul de zâmbete a început

WhatsApp Image 2022-06-01 at 15.51.54

Lumea inocenței a fost principala temă abordată de „Asociația Grupul Zâmbetul Nostru”, cu ocazia „Zilei Internaționale a Copiilor”. Alături de micuții refugiați veniți din Ucraina, copiii din Iași au fost sărbătoriți într-un mod inedit, prin activități tematice de dans, muzică și joculețe, alături de personaje din lumea Disney. Micuții s-au distrat pe cinste alături de voluntarii asociației.

„Asociația Grupul Zâmbetul Nostru în colaborare cu cele trei ONG-uri, FONSS, Afterhills și PARENTIS, organizează Maratonul zâmbetelor. Anul acesta este a doua ediție și ne propunem să aducem zâmbete și bucurie copiilor din trei sate sau instituții. Astăzi, prima zi, suntem la centrul de refugiați, mâine suntem la Rediu și poimâine într-un sat din Miroslava, Cornești”, a declarat Ciprian Mihalcea, manager executiv „Asociația Grupul Zâmbetul Nostru”.

Vor urma trei zile pline de activități, în care vedetele principale vor fi micii poznași.

„Ei sunt foarte bucuroși de orice petrecere, adică și azi, și mâine și poimâine și dacă se mai poate, mai vor. Cum începe un pic muzica, cum părinții sunt chemați. Chiar aseară am făcut probele de sunet și era destul de târziu, ne așteptam ca să nu vină copiii pe aici, chiar i-am lăsat să se ducă la culcare. Am zis că facem probele de sunet doar și repede închidem. Aaa, nicio problemă, în câteva minute au fost aici, cu părinții cu tot, gata de distracție. Dacă se putea să începem aseară era perfect”, a explicat Mihaela Munteanu, coordonator Centru de Asistență Umanitară și Socială CTR.

Și voluntarii asociației sunt nerăbdători să petreacă timpul alături de copii, mai ales ca munca pe care o depun este făcută din plăcere.

„Pot să zic că am crescut în acest mediu de când eram mic și mi-a plăcut foarte mult ceea ce am văzut, așa că am zis că trebuie să dau și eu mai departe din toate emoțiile, învățăturile, tot ceea ce fac prin activitățile acestea de voluntariat”, a declarat Sebastian Lupoaiei, voluntar.

„În primul rând, în cadrul voluntariatului, eu împreună cu colegii mei ne dezvoltăm capacitățile și deprinderile pedagogice, învățăm să gestionăm un grup de copii, și este cu atât mai dificil cu cât vorbesc o altă limbă sau întâmpină tot felul de dificultăți în familie sau alte probleme, și atunci ne ajută pe noi să prindem experiență, iar totodată și sufletește ne încarcă”, a explicat Caterina Crăescu, voluntar.

De-a lungul timpului, Asociația condusă de Ciprian Mihalcea s-a implicat în rezolvarea unor cazuri umanitare. ONG-ul își dorește să poată ajuta in special copiii aflați în dificultate.