Maramureș | Asistentă medicală decedată, la zece zile după ce și fiica sa murise la naștere. Ambele aveau COVID

beblus site

O asistentă medicală în vârstă de 34 de ani şi fetiţa ei, născută prematur, ambele infectate cu COVID-19, au murit în spital. Totul s-a întâmplat în Baia Mare.

Tânăra însărcinată nu era vaccinată şi, pentru că s-a simţit rău, a ajuns la spital, unde a fost diagnosticată după testare. Medicii au decis să îi facă cezariană de urgenţă, însă bebeluşul, în luna a opta, nu a supravieţuit.

Tânăra în vârstă de 34 de ani lucra ca asistentă medicală în străinătate, şi venise în ţară împreună cu familia, în vacanţă. Ar fi mers şi la o nuntă în Târșolț, cu aproape 2.000 de invitaţi, ce a avut loc la finalul lunii august.

În urmă cu două săptămâni a început să se simtă tot mai rău şi a ajuns la un spital din judeţul Satu Mare. Acolo, primele teste au arătat că este pozitivă la SARS-COV- 2, iar medicii au decis transferul ei la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare. Cum starea ei se degrada de la o zi la alta, doctorii au cerut transferul la spitalul judeţean din oraş, pentru a-i face o operaţie de cezariană şi să-i salveze bebeluşul.

Din nefericire, fetiţa a murit după 3 zile din cauza unei complicaţii pulmonare. În tot acest timp, tânăra mamă se afla la Terapie Intensivă.

Nici starea femeii nu a dat semne că se îmbunătățește, iar după zece zile de la naştere aceasta a făcut un edem pulmonar şi intrat în stop cardio-respirator. Femeia suferea şi de alte afecţiuni cronice. Din nefericire, doctorii nu au putut să o salveze nici pe ea. Acum a fost începută şi o anchetă internă în spital.