MApN: Primăria Capitalei nu face demersuri pentru a identifica bucureștenii cu obligații militare

274527342_323430009822130_3655942797938408268_n

Ministerul Apărării Naționale atrage atenția că revin știrile false cu privire la pregătirile pentru recrutarea cetățenilor care au obligații militare.

„Revin știrile false cu privire la pregătirile pentru recrutarea cetățenilo. rVă semnalăm apariția unor materiale de presă care, în baza unui document intern al Primăriei Capitalei acreditează ideea că instituția ar realiza o listă a tuturor cetățenilor care au obligații militare. Documentul citat nu reprezintă o dovadă a unor așa-zise demersuri pentru identificarea bucureștenilor cu obligații militare, ci face referire doar la personalul din cadrul Primăriei Generale”, a transmis MApN pe Facebook.

Documentul are în vedere o serie de prevederi legale privind asigurarea forței de muncă necesare pe timpul stării de asediu, la mobilizare și pe timpul stării de război, precum și ale Legii nr. 446 din 2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare .

„Aceste demersuri reprezintă obligații legale ale ministerelor, autorităților administrației publice centrale și locale, celorlalte instituții publice și operatorilor economici pentru asigurarea continuității activităților economico-sociale în caz de mobilizare sau de război. De altfel, Primăria Generală a clarificat acest aspect, printr-un punct de vedere oficial transmis unora dintre publicațiile care au tratat acest subiect. În mod evident, îndeplinirea acestor obligații legale nu are legătură cu situația actuală de securitate din Ucraina. Contextul generat de iminența unui conflict în țara vecină și, ulterior, de invazia Ucrainei de către Federația Rusă a generat o serie de știri false și acțiuni de dezinformare, pe care le-am semnalat pe această platformă. Cel mai probabil, intenția din spatele acestor acțiuni este de inducere a panicii și incertitudinii în rândul populației din țara noastră, pe baza unor speculații și interpretări care nu au legătură cu realitatea.Reiterăm recomandarea, ca, nu doar pe subiecte referitoare la Armata României, ci la tot ceea ce vă interesează, să căutați mai ales sursele oficiale. Reziliența la manipulare și dezinformare se construiește cu ajutorul fiecăruia dintre noi”, au conchis reprezentanții MApN.