Mandatul si stadionul pentru primarul Mihai Chirica

Mandatul si stadionul pentru primarul Mihai Chirica. Problema stadionului a reaparut astazi in discutie publica, la momentul sedintei de Consiliu Local. Mihai Chirica a dat de inteles ca Iasul nu mai are sanse sa primeasca finantare de la Guvern pentru constructia unui nou stadion.

Mandatul si stadionul pentru primarul Mihai Chirica

Edilul le-a propus consilierilor, accesarea unui nou imprumut pentru acoperirea unui sfert din cheltuielile necesare constructiei unei noi arene. Ba chiar, a propus ca restul banilor sa vina de la bugetul local.

Primarul Mihai Chirica se lauda ca batrana arena Emil Alexandrescu, construita de comunisti in anii 60 este cea mai frumoasa dintre cele vechi ale tarii. Edilul le-a transmis consilierilor ca Iasul nu va mai obtine in viitorul apropiat finantarea pentru constructia unui stadion nou.

CITESTE SI: Iasul mai „construieste” o data stadionul

Stadionul are nevoie de o abordare si finantare rapida. Sala Polivalenta am inceput-o in proiectare in 2019 si am ajuns cu ea la finantare de la Guvern in 2024. Cu stadionul suntem mai avansati ca el este deja proiectat. Daca am incepe iarasi o politica de lobby la nivelul Guvernului pentru finantarea lui s-ar spune ca v-am dat sala, ce mai vreti de la noi. Aveti si Spitalul Regional de Urgenta vine si autostrada A8 se intersecteaza si cu A7 si nu sunt povesti ce spun acum. Cred ca este onorabil pentru acest Consiliul Local sa dam drumul la constructia viitorului stadion„, a spus Mihai Chirica in sedinta de Consiliu Local.

Dupa ce a ridicat problema stadionului ani la randul, Mihai Chirica considera ca sansa orasului este accesarea unui credit si constructia lui din banii iesenilor.

Vom aduce pe platforma Consiliului Local un proiect de hotarare pentru contractarea unui imprumut pentru 100 milioane de lei. Reprezinta cam 25 la suta din valoarea stadionului, pentru anii urmatori doar pentru aceasta destinatie. Maine ne intalnim cu doamna arhitect sa vedem pozitionarea finala a stadionului avand in vedere ca Sala Polivalenta a fost miscata fata de Spitalul Regional si astfel se va rasfrange asupra stadionului si totodata sa ne facem un pragram de investitii multianual astfel incat banii care vin din imprumut sa-i completam cu bani de la bugetul local, ca sa putem spera ca in 3-4 ani de zile putem sa-l edificam„, a completat Mihai Chirica.

Un consilier local i-a batut obrazul primarului reamintindu-i ca a promis stadion nou la fiecare alegeri.

Daniel Anastasiei – Consilier Local USR:Sincer atat am de zis, mandatul si stadionul. Sincer, mi-ar fi rusine si nici macar nu as mai deschide subiectul, cu domnul Ciolacu, cu finantari. Domnule primar, este a treia oara cand candidati. Poate ca ar trebui sa aplicati ce spun colegii dumneavoastra de partid, fapte si nu vorbe. Lumea striga ca vrem stadion inca de cand a intrat in Liga 1 si practic pana sa inceapa campania electorala nu v-am auzit discutand lucrul asta. In cei 4 ani de mandat nu l-am vazut niciodata in bugetul Municipiului Iasi”.

La inceputul lunii februarie, Mihai Chirica a anuntat ca da drumul la licitatii pentru stadion in acest an finantarea urmand sa se faca printr-un parteneriat al Guvernului cu Primaria Iasi. Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *