Mâncare cu aromă penală, la Vama Sculeni

eea3bc7a-51cd-4c70-9a1a-a2c1571a3af8

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat asupra căruia a fost descoperită o carte de identitate românească falsă cu însemnele autorităților române.

În data de 09noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni– I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în România, ca pasager într-un autoturism, un cetăţean moldovean, în vârstă de 30 de ani.

Deoarece colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la faptul că tânărul ar deţine documente false, a fostefectuat un control amănunţit, ocazie cu care a fost descoperită în bagajele personale, într-un recipient pentru mâncare,o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

          Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră în timp ce se afla la muncă în R.Moldova, plătind suma de 100 de euro unei persoane ale cărei date de identitate nu le cunoaşte. Acesta a mai spus faptul că urma să o folosească pe teritoriul statelor membre U.E. în vederea găsirii unui loc de muncă mai bine plătit.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.