Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Botosani a fost demis dupa scandalul mortii Alexandrei Ivanov

„Am luat decizia încheierii mandatului domnului Iulian Angel Călin la conducerea Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani”, a anuntat Doina Fedorovici, presedintele CJ Botosani.

Conducerea interimară Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani va fi asigurată de către doamna doctor Monica Adăscăliței. Fedorovici a amintit in ce conditii l-a numit pe Angel Calin in fruntea celui mai mare spital din judetul Botosani.

„Numirea interimară, pe o perioadă determinată, până la organizarea concursului de ocupare a funcției, a domnului Angel Călin a venit în urma demisiei managerului Doina Caba, ca o necesitate a asigurării funcției de ordonator de credite și de continuare a proiectelor pe care Spitalul Județean „Mavromati” Botoșani le are în derulare, bazându-mă pe solida lui experiență managerială în domeniul resurselor umane acumulată în funcția de director adjunct al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani, precum și a experienței administrative ca fost viceprimar al orașului Săveni și secretar de stat al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului”, a mai precizat Doina Fedorovici.

Aceasta le-a transmis un mesaj si cadrelor medicale, asta dupa ce, dimineata le-a cerut demisia celor doua doctorite care s-au ocupat de cazul Alexandra Ivanov.

„Eliberarea din funcție a domnului Angel Călin nu șterge vina cadrelor medicale care nu au intervenit în cazul tragic al Alexandrei, de aceea reiterez solicitare de demisie a medicului curant și a celui care a asigurat garda, care au arătat o totală lipsă de empatie față de o femeie aflată în suferință, precum și carențe uriașe de profesionalism. Este un gest minim de responsabilitate în fața unor asemenea tragedii! Aceste demisii trebuie să vină rapid și fără ezitare, pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple! Cine are de făcut o treabă să o facă. Iar cine nu-și face treaba să răspundă. Cine nu înțelege să-și facă treaba să plece! Am cerut mereu și voi continua să cer cadrelor medicale să arate mai multă empatie față de pacienți și să acționeze doar în interesul acestora. Tot corpul medical trebuie să înțeleagă că este în slujba oamenilor, că cei care le cer ajutorul nu o fac de plăcere. Dacă vor continua să fie indiferenți, atunci vor trebui să părăsească sistemul sanitar”, a mai precizat Doina Fedorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *