Manageri noi la două unități medicale din Iași

709dfc0e-9acf-4762-acc5-3789d09cdc74

Doi manageri noi au fost numiti in fruntea unor unitati medicale din Iasi. De astazi, la Spitalul de Boli Infectioase, Florin Rosu ii va lua locul managerului Carmen Dorobat iar la Spitalul de Copii „Sfanta Maria”,  Alina Belu il va inlocui pe botosaneanul Corneliu Mihai. Recent si managerul de la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost inlocuit. La conducere este acum Radu Dabija, fost coordonator al sectiei de Covid19 a unitatii medicale.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe a anuntat astazi preluarea managementului Spitalului de Boli Infectioase Iasi, de Florin Rosu. Acesta a ocupat functia de sef sectie Terapie Intensiva. La Spitalul de Copii, managementul este preluat de Alina Belu, bioinginer medical la sectia de Terapie Intensiva a spitalului.

Costel Alexe, presedinte CJ Iasi

Am reusit sa oferim iesenilor 3 manageri de foarte buna calitate, pregatiti de scoala de medicina ieseana si aici ma refer la domnul Dabija la Pneumo, domnul Rosu la Sfanta Parascheva si doamna Belu la Sfanta Maria.

Noul manager, Florin Rosu vrea sa eficientizeze 3 departamente de la Boli Infectioase.

Florin Rosu, manager Spital Boli Infectioase

Sunt anumite deficiente in ceea ce priveste Spitalul de Boli Infectioase. Sunt anumite departamente care intr-adevar nu functioneaza asa cum ne-am putea dori, dar sunt sigur ca in cel mai scurt timp le vom operationaliza.

Departamentul juridic, departamentul de achizitii si o parte din departamentul Runos. 06:32

In schimb, la Spitalul de Copii, prioritatea este finalizarea cat mai rapida a lucrarilor de renovare si reabilitare termica a cladirii.

Alina Belu, manager Spitalul de Copii Sf. Maria Iasi

Asta este o prioritizare, sa incercam sa discutam cu constructorul sa urgenteze lucrarile. sunt instalatii electrice in cladire care duc din anii 70, de cand s-a construit nu s-a mai reabilitat niciodata. Conditiile hoteliere acum sunt cum sunt, da, in vechea locatie. Incercam sa manageriem toti pacientii care se adreseaza spitalului nostru avand in vedere ca spitalul este un spital cu adresabilitate din toata regiunea Moldovei.

Dupa conferinta, autoritatile au facut o vizita si la spitalul mobil de la Letcani  pentru a evalua situatia curenta.