Mamele aflate în situații vulnerabile vor primi tichete sociale de 2.000 de lei pentru noul născut

copil fata nou nascut

Ministrul familiei, Gabriela Firea, a anunțat lansarea unui nou proiect finanțat prin fonduri europene pentru ajutor de 2.000 de lei pentru nou-născuți, acordat mamelor aflate în situații vulnerabile.

„Ajutor financiar pentru femeile aflate în situații de risc și care devin mame începând cu anul acesta! 12 milioane de €, din fonduri europene, vor fi cheltuite pentru trusoul destinat nou-născutului. Am avut o întâlnire de lucru cu Roxana Mânzatu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, fost ministru al Fondurilor Europene. Sprijinul pentru nou-născuți, pe scurt trusoul, este în valoare de 2.000 de lei pentru fiecare bebeluș”,a transmis Gabriela Firea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Trusoul îl vor primi mamele aflate în situații de risc, mamele minore și victimele violenței domestice.

„Nu se oferă direct bani, pe care i-ar putea folosi în alte scopuri, ci tichete sociale sub forma unui card electronic! Acest ajutor se emite în maximum trei luni de la momentul nașterii și poate fi folosit de proaspeții părinți doar pentru a cumpăra produse destinate nou-născuților”, menționează Gabriela Firea.

Proiectul va ajunge în scurtă vreme la aprobare pe masa Guvernului.